Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ποια αεροδρόμια θα «απογειωθούν» το καλοκαίρι από τους τουρίστες; Τι εκτιμάται για την ευρύτερη περιοχή;

Ποια αεροδρόμια θα «απογειωθούν» το καλο...

Αύξηση έως και 350% !!! της κίνησης!

Σε... απογείωση βρίσκεται η αεροπορική κίνηση της χώρας μας, με τα περιφερειακά αεροδρόμια να γίνονται πόλος έλξης ξένων τουριστών, ανατρέποντας την εικόνα των τελευταίων χρόνων.

Οι προβλέψεις για την αύξηση της κίνησης των περιφερειακών αεροδρομίων σύμφωνα με στοιχεία του EUROCONTROL με βάση τις κρατήσεις για αεροπλάνα (slots) που έχουν δοθεί για διάφορα αεροδρόμια στη θερινή περίοδο ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Το Ηράκλειο παρουσιάζει αύξηση 25%, τα Χανιά 14%, η Κεφαλλονιά 26%, η Μύκονος 40%, η Σκιάθος εκτοξεύθηκε στο +350%, η Σαντορίνη στο 30%, η Κως 20%, η Ρόδος 28% και η Ζάκυνθος 35%!

Ηδη το πρώτο τετράμηνο του 2014 επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει αυξητική τάση, η οποία για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας μεταφράζεται σε 15% αύξηση των επιβατών χωρίς ουσιαστική μεταβολή του αριθμού των πτήσεων.

Αναλυτικότερα, οι πτήσεις εσωτερικού δείχνουν μείωση κατά 7%, αυτές του εξωτερικού αύξηση κατά 10,8% (συνολικά) και των τσάρτερ αύξηση 23%!

Τα στοιχεία που δίνονται για τα αεροδρόμια όσον αφορά την καθημερινή εξυπηρέτηση είναι επίσης εντυπωσιακά.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ

Βάσει των αιτημάτων, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα γίνονται έως και 10 προσγειώσεις και απογειώσεις την ώρα, στη Ρόδο 9, στη Θεσσαλονίκη 7, στην Κω 5, στην Κέρκυρα 4 και στη Μύκονο και τη Σαντορίνη θα φτάνουν και θα αναχωρούν δύο δρομολόγια την ώρα.

Για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αιτήματα έχουν υποβάλει 108 αεροπορικές εταιρείες, για τη Ρόδο 98 και για την Κέρκυρα 74.

Εντυπωσιακή, θα είναι και η αύξηση του τουρισμού στη Μύκονο, η οποία φέτος θα συνδέεται με 28 προορισμούς. Από το αεροδρόμιο του νησιού αναμένεται να διακινηθούν συνολικά τη θερινή περίοδο έως και 1,22 εκατομμύρια επιβάτες.

Επίσης 1,4 εκατομμύριο επιβάτες υπολογίζεται ότι μπορεί να διακινηθούν και μέσω του αεροδρομίου της Σαντορίνης.

Ενισχυμένη κατά 40% εκτιμάται ότι θα είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου μόνο αεροπορικώς αναμένεται να διακινηθούν έως και 427.000 επιβάτες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξήθηκαν σε ποσοστό 76,8% σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), γεγονός που αποτελεί δείγμα γραφής για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο.

Μάλιστα η Πολεμική αεροπορία παραχώρησε έκταση 35 στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά