Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστροφή 700 Lt βιοκαύσιμου θέρμανσης από τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια στα σχολεία από την ΑΔΕΠ Α.Ε και το Δήμο Πατρέων

Επιστροφή  700 Lt  βιοκαύσιμου  θέρμανση...

Άρχισαν οι δηλώσεις σχολείων για επισκέψεις στο Κέντρο Ενεργειακής Πληροφόρησης για τη Βιομάζα.

Μια νέα παρτίδα  700 Lt  βιοκαύσιμου από τηγανέλαια, επιστράφηκε τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, σε σχολεία της πόλης μας. Η δράση αφορά το Πιλοτικό Πρόγραμμα  συλλογής  χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων  που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε.  και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων.

Τα σχολεία  στα οποία επιστράφηκε το βιοκαύσιμο είναι :

1. 1ο Γυμνάσιο Παραλίας  100 Lt

2. Δημοτικό Οβρυάς   100 Lt

3. 46ο Δημοτικό   100 Lt

4. 15ο Δημοτικό   100 Lt

5. 6ο Δημοτικό   100 Lt

6. 50ο Δημοτικό  100 Lt

7. Δημοτικό Ρίου   100 Lt

Συνολικά μέχρι σήμερα έχει γίνει επεξεργασία 4.700 Lt  τηγανελαίων που συλλέχθηκαν στα  23 Σχολεία  που συμμετέχουν στο  Πιλοτικό Πρόγραμμα συλλογής και μετατροπής τηγανέλαιων σε βιοκαύσιμο, τα οποία επιστράφηκαν  μετά από επεξεργασία στα ίδια σχολεία και τοποθετήθηκαν στις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, όπου το βιοκαύσιμο αναμεμειγμένο με το πετρέλαιο θέρμανσης, αποτελεί ιδανικό καύσιμο θέρμανσης.

Παράλληλα όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του έργου Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, προϊστάμενος του  Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΑΔΕΠ Α.Ε., ξεκίνησαν οι δηλώσεις σχολείων τα οποία  επιθυμούν να επισκεφθούν το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα, στο Μονοδένδρι Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2610361747 ,[email protected] και στη σελίδα στο facebook   https://www.facebook.com/biomass.office

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις