Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα μέλη του συλλόγου ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε προβάλλουν το "Κεφάλαιο" του Κώστα Γαβρά

Τα μέλη του συλλόγου ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε ...

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Για μία ακόμη χρονιά ο δραστήριος σύλλογος Α.Σ.Τ.Ο – Επικοινωνούμε (Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων) που εδρεύει στην οδό Βαλτετσίου 3 στην Πάτρα, συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη μάλιστα είσοδο.

Αυτήν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, μετά τις 19.00 έχει προγραμματίσει την περσινή ταινία του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη που κάνει καριέρα στην Γαλλία, Κώστα Γαβρά «Το Κεφάλαιο – Le Capital».

Σύμφωνα με το στόρι της επίκαιρης ταινίας που προβλήθηκε στις Ελληνικές αίθουσες στα τέλη του 2012, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού Phenix αποσύρεται για λόγους υγείας και τη θέση του αναλαμβάνει το νεαρό, άκρως επικοινωνιακό και φιλόδοξο στέλεχος Μαρκ Τουρνέιγ.

Προσπαθώντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο ραδιουργιών και αόρατων απειλών, θα αποδεχτεί τους όρους του παιχνιδιού και θα αποδειχτεί… «καπιταλιστικότερος» των σκληρότερων καπιταλιστών αντιπάλων του.

Όπως είχε γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, πολύ κοντά στο ύφος της ταινίας «Το Τσεκούρι» αλλά με ένα σενάριο ελαφρώς πιο διδακτικό, ο Γαβράς επιστρατεύει σασπένς και χιούμορ σε ένα σκηνοθετημένο με νεύρο οικονομικό θρίλερ.

Επιτυχημένη η επιλογή του διάσημου Γάλλου κωμικού Γκαντ Ελμαλέ για τον βασικό ρόλο που συνδυάζει ιδανικό την οικειότητα με την γοητεία αλλά και με έναν απύθμενο κυνισμό και σκληρότητα.

Στην ταινία "Το Κεφάλαιο" παίζουν ακόμα οι Γκάμπριελ Μπερν και Νατάσα Ρενιέ.

Οι προβολές του Α.Σ.Τ.Ο – Επικοινωνούμε θα συνεχιστούν την 1η Δεκεμβρίου 2013 πάλι με ταινία του Κώστα Γαβρά, το «Αμήν» με τον Ματιέ Κασοβίτς.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture