Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α. / Γ.Ε.Σ. συμπαραστέκεται στους τέσσερις εργαζόμενους του ΚΕΤΧ που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α. / Γ.Ε.Σ. συ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α. / Γ.Ε.Σ. Νομού Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Η ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης ενάντια στους Δημοσίους Υπαλλήλους συνεχίζεται και γενικεύεται με την πληθώρα των διαθεσιμοτήτων και όχι μόνον. Μετά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, το ΙΚΑ, τα Πανεπιστήμια, το Υπ. Πολιτισμού κλπ, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις έφτασαν δυστυχώς και στον χώρο της Άμυνας, στις υπηρεσίες του ΥΕΘΑ, όπου με την σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ όλες οι θέσεις της Υ.Ε κατηγορίας.

Από αυτές τις διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν εξαιρείται ούτε το ΚΕΤΧ, με την παράδοση σε τέσσερις συναδέλφους των διαπιστωτικών πράξεων θέσης τους σε διαθεσιμότητα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το Υπ. Εθνικής Άμυνας για τις επιλογές αυτές, για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις που διαλύουν την άμυνα και ιδιωτικοποιούν πάρα πολλές υπηρεσίες του ΥΕΘΑ και παραδίδουν τον έλεγχο σημαντικών δραστηριοτήτων της άμυνας ανεξέλεγκτα σε ιδιώτες.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους Εργαζόμενους του ΚΕΤΧ και γενικότερα σε όλους τους Εργαζόμενους που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα και δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους και θα τους στηρίξουμε ηθικά συνδικαλιστικά και οικονομικά στο ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ τους για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων τους με οποιοδήποτε μέσο.

Κλιμακώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Οι μεγάλες πρόσφατες κλαδικές και πανδημοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και την κατάργηση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών διευρύνονται και παίρνουν γενικότερα χαρακτηριστικά. Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι και πάλι τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο.

Οι άμεσες απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων για φέτος και άλλων 11.000 για το 2014 υλοποιούνται ήδη. Μετά τις πρώτες 12.500 διαθεσιμότητες που προωθήθηκαν, προετοιμάζεται ο δεύτερος και τρίτος γύρος με ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Άλλες 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις έρχονται το Δεκέμβριο του 2013. Νέοι φορείς και υπηρεσίες θα καταργηθούν.

Αυτή τη φορά θα «ματώσουν» κυρίως οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ. Αλλά κανείς δε μπορεί να μένει ήσυχος – «όταν η φωτιά καίει το σπίτι του γείτονά σου, είναι σίγουρο πως στη συνέχεια θα κάψει και το δικό σου, αν δεν κάνεις τίποτα».

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν πρέπει να έχει κανένα αποτέλεσμα. Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει με τη βοήθεια των ΜΜΕ, δεν μπορεί πλέον να αποπροσανατολίσει κανένα.

Το success story, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι εξαγγελίες ότι δεν θα παρθούν νέα οριζόντια μέτρα αποτελούν υποσχέσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα, που εφαρμόζονται σε βάρος μας και διαψεύδουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες, η Κυβέρνηση δεν μπορεί, πλέον, να πείσει κανένα ότι δεν συνεχίζει την ίδια πολιτική. Μας λέει πως δε θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές. Τα νέα, όμως, δυσβάστακτα μέτρα όπως προκύπτουν από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Τα εναπομείναντα ασφαλιστικά μας δικαιώματα ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Προετοιμάζονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αντί να επιστρέψουν στα Ταμεία τα κλεμμένα αποθεματικά, προωθούν νέες μειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

Τα πενιχρά μας εισοδήματα θα δεχθούν νέα επίθεση, νέες μειώσεις αποδοχών, νέα φορολεηλασία. Η λίστα των ανέργων αυξάνεται όλο και περισσότερο, η αγορά εργασίας ουσιαστικά δεν υπάρχει, οι παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχείς, με καταργήσεις και παρακάμψεις δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών.

Στην Ελλάδα του 2013 διαλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης και δημοσίου συμφέροντος. Η ασκούμενη εδώ και 3 χρόνια περιοριστική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης ιδιωτικοποίησε τα οφέλη και κοινωνικοποίησε τα βάρη, με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία με την κατάρρευση των εισοδημάτων να βιώνει δραματικές καταστάσεις.
Αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που γεμίζει τη χώρα μας με κοινωνικά και οικονομικά ερείπια προς όφελος των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε μια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση με 1.700.000 ανέργους, 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθημερινές αυτοκτονίες πολιτών, στην πείνα και στην εξαθλίωση χιλιάδων οικογενειών.

Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική των μνημονίων οδηγεί την κοινωνία σε καταστροφή και την οικονομία σε αδιέξοδο. Ο αγώνας, για να μη περάσει αυτή η πολιτική και για την ανατροπή της, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να προωθήσουμε μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία και θα βασίζεται στη διαγραφή του δυσβάστακτου χρέους, στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα. Μια πολιτική που θα προστατεύει και θα διευρύνει τα δημοκρατικά, κοινωνικά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Κυβέρνηση και Τρόικα δε θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων: για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη ΛΥΣΗ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο η Κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές τροïκανές που υιοθετεί πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Απέναντι σε αυτή την πρακτική, σε αυτήν την κυβερνητική πολιτική, που αγγίζει και αφορά όλους μας, χρειάζεται ΚΟΙΝΟΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΣ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, για να ανατραπεί αυτή η λαίλαπα πού δυστυχώς πλήττει όλη την Ελληνική Κοινωνία.

O Αγώνας ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, τις πολιτικές που μας θέλουν χωρίς ΔΟΥΛΕΙΑ - χωρίς ΣΥΝΤΑΞΗ - χωρίς ΑΣΦΑΛΙΣΗ - χωρίς ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και άλλα πολλά, συνεχίζεται.
Ο αγώνας και η αντιπαράθεση των εργαζομένων για τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται με τη νέα 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα εδώ και τώρα και αγωνιζόμαστε μεταξύ άλλων:
- Κατά της πολιτικής των ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ των χιλιάδων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

-Κατά της ΔΙΑΛΥΣΗΣ της Δημόσιας ΑΜΥΝΑΣ-ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

-Κατά της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ των Υπηρεσιών και της εκχώρησής τους στους Ιδιώτες

-ΕΝΑΝΤΙΑ στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας

-ΕΝΑΝΤΙΑ στις νέες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΕΦΑΠΑΞ και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις

-Για την ακύρωση των συνταγών εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων δημόσιου συμφέροντος. Το συμφέρον του Ελληνικού Λαού επιβάλλει ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΡΤ και μια σειρά άλλες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο.

Σ΄ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Κανείς δεν μπορεί να παλεύει μόνος

Απαντάμε σε όλους αυτούς:

Αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι δηλώνουμε ότι:

ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ - ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 6/11/2013.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 πμ μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις