Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον δεμένο αυτιστικό μαθητή - Ερωτηματικά για τη νοσηλεία του

Παρέμβαση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον δεμ...

"Στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων παιδιών με αναπηρία που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ζήτημα και διεκδικούμε μαζί τους απαντήσεις"

Σε ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνει για τις συνθήκες νοσηλείας του 16χρονου αυτιστικού μαθητή στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ:

"Η εικόνα ενός αυτιστικού παιδιού δεμένου με ιμάντες στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ σίγουρα γεννά ερωτηματικά, ανησυχία και οργή σε όποιον την αντικρίζει.

Ερωτηματικά και ανησυχία για την καταλληλότητα των μεθόδων και των συνθηκών  νοσηλείας των παιδιών με ειδικές ανάγκες και οργή για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένες δομές υγείας στη χώρα μας, η θέση των οποίων επιδεινώθηκε εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Σίγουρα το να νοσηλεύεται ένα αυτιστικό παιδί σε ψυχιατρική κλινική ενηλίκων, επειδή δεν υπάρχει αντίστοιχη κλινική παίδων με επαρκές εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι από μόνο του προβληματικό γεγονός.

Στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων παιδιών με αναπηρία που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ζήτημα και διεκδικούμε μαζί τους απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός και βέβαια άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας του παιδιού.

Γνωρίζουμε πως τα παιδιά με αναπηρία είναι ταυτόχρονα και παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες που για να τις αναδείξουν χρειάζονται το κατάλληλο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Απ’ αυτή την άποψη θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις