Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων εντός της λιμενικής ζώνης;

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων εντός ...

Ερωτήματα από την παράταξη του Κώστα Χριστόπουλου

Ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία (;) Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων εντός της λιμενικής ζώνης θέτει η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» προς τη Δημοτική Αρχή. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Κώστα Χριστόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας συζητάει για περισσότερο από ένα χρόνο το θέμα της χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εισάγοντας προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεκάδες πιθανές θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται αντιδράσεις από τους κατοίκους περιοχών που υποδεικνύονται για πιθανοί χώροι φιλοξενίας ΣΜΑ, αφού δεν έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος, και να σταματάει κάθε συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος υπό το φόβο των κοινωνικών αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους.

Φροντίζει δε η Δημοτική Αρχή να καταλογίζει ευθύνες στην αντιπολίτευση για έλλειψη συνεργασίας, προκειμένου να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις και την πολιτική ανεπάρκειά της.

Εντύπωση προκαλεί ότι την ώρα που η Δημοτική Αρχή δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αδυνατεί να χωροθετήσει ΣΜΑ, ένας Σταθμός λειτουργεί ήδη σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Πάτρας, μέσα στη λιμενική ζώνη (στο μόλο που βρίσκεται στο ύψος της οδού Καρόλου), όπως προκύπτει από αυτοψία του δημοτικού σύμβουλου του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη», Σπύρου Πολίτη.

«Φαντάζομαι ότι η έκπληξη που αισθάνονται οι συμπολίτες μας βλέποντας τις φωτογραφίες του ΣΜΑ που λειτουργεί μέσα στο λιμάνι είναι ανάλογη με τη δική μας, όταν ανακαλύψαμε ότι λειτουργεί Σταθμός στο θαλάσσιο μέτωπο και μάλιστα επί καθημερινής βάσης» δήλωσε σχετικά με το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος, και επεσήμανε την έλλειψη βασικών συμπληρωματικών υποδομών, όπως είναι η κατασκευή ειδικού «δοχείου» για την συγκέντρωση των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα στο κοντέινερ που γίνεται η περισυλλογή.

Τα ερωτήματα που θέτει η παράταξη Χριστόπουλου προς τη Δημοτική Αρχή είναι τα εξής:

1. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι είναι εγκατεστημένος ΣΜΑ μέσα στη λιμενική ζώνη;

2. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή εάν έχει ληφθεί άδεια από τον ΟΛΠΑ Α.Ε. για τη λειτουργία του ΣΜΑ;

3. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή εάν υπάρχει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον συγκεκριμένο ΣΜΑ; Πληροί η εγκατάσταση τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις;

4. Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή σχετικά με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ΣΜΑ;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις