Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Δριμεία επίθεση κατά του Γιάννη Δημαρά και της δημοτικής Αρχής από τον Νίκο Μακρή

Πάτρα: Δριμεία επίθεση κατά του Γιάννη Δ...

"Για τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία της πολης έχει ευθύνη ο Δήμαρχος"

Σε άρθρο του ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Ιδρυτικό μέλος της παράταξης "Τώρα για την Πάτρα", Νίκος Μακρής αναφέρει τα εξής:

"O απολογισμος του κ.Δημαρα την 24/5/13 στην Αγορα Αργυρη είναι δικαιωμα του ως Δημαρχου αλλα πρεπει να γνωριζουμε ολοι σ’αυτή την πολη τι εγινε ως εργο από την Δημ.αρχη και τι δεν εγινε και ποιοι εχουν την ευθυνη για τις ανεπαρκειες και τη δυσλειτουργια του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Θεωρω απαραιτητο οι δημοτες να γνωριζουν λιγα πραγματα για τον κ.Δημαρα και την παραταξη  ΄’τωρα για την Πατρα ΄΄ της οποιας υπηρξα ιδρυτικο μελος από το 2006 μεχρι τη διαγραφη μου [ όχι από την παραταξη που δεν λειτουργει αλλα από 19 μελη της Δημοτ.Ομαδας και τον κ.Δημαρα ]. Ειναι θεμιτο ο κάθε πολιτης αυτης της Πολης να εχει φιλοδοξιες και επιδιωξεις για το μελλον αλλα είναι υποχρεωμενος να κανει την αυτοκριτικη του με ειλικρινεια και να μην αρκεστει ότι’’ φταινε οι αλλοι που υπονομευσαν και ειχαν αλλα σχεδια ‘’ 

Το 2006 μια ομάδα ανήσυχων πολιτών εμπιστευόμενη ως επικεφαλή τον Γιάννη Δημαρά έκανε την έκπληξη γιατί παρουσίασε μία νέα πρόταση έξω κομματικούς μηχανισμούς με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς διακρίσεις με σύνθημα « Τώρα για την Πάτρα». Από το Ιανουάριο του 2011 ο Δήμαρχος γι’ αυτούς που αντιλαμβάνονται τι συνέβαινε  στη Δημοτική Ομάδα ξεχώρισε τους δημοτικούς συμβούλους σε υπάκουους αρεστούς και τους άλλους που είχαν άποψη δεν έπρεπε να τους εμπιστεύεται.

Από τον Οκτώβριο 2011 ο Δήμαρχος απώλεσε την αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτοσχεδιάζει μη μπορώντας να αποφασίσει για πολλά μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το ονομά τους για ότι συμβαίνει στο ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ.·

Ο Δήμαρχος έχει εκλεγεί μέχρι το 2014 και κανένας δεν μπορεί να προτεινει κατι διαφορετικο.·        

Η επιλογή του με τα διοικητικά μέτρα και τις διαγραφές δημιούργησαν νέα δεδομένα στο Δημ. Συμβούλιο που πρέπει όλοι και ο Δήμαρχος να τα λαμβάνουν  υπ’ όψιν του αν θέλει να λειτουργήσει η πόλη. οφείλει ο Δήμαρχος να συνδιαλέγεται με τις παρατάξεις αλλά και με τους διαγραμμένους συμβούλους για ότι καλό αφορά την πόλη.

Θα πρέπει να αναρωτηθεί ο κ.Δημαρας γιατί αποχώρησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιαννακόπουλος ,ο κ.Γρηγορης και διαγραφηκε ο κ.Μακρης που ηταν οι συμβουλοι που τον στηριξαν και τον ανεδειξαν το διαστημα 2007-2010.·

Θα πρέπει να αναρωτηθεί ο κ.Δημαραςπου είναι οι ανθρωποι που τον στηριξαν το 2006 και παρεστησαν ελαχιστοι στη φιεστα της ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗ την24/5/2013 και ακομη που βρισκονται οι ανθρωποι που τον στηριξαν το 2010.·        

Θα πρέπει η αυτοκριτική του Δημάρχου για να γίνει πιστευτή να έχει ουσία και περιεχόμενο και ότι μόνο έγιναν λάθη στις επιλογές και υπηρξαν υπονομευτες που ειχαν ‘’αλλα σχεδια’’.·

Ο κ.Δημαρας στον απολογισμο του παρουσιασε δηθεν εργο τη λειτουργια των Υπηρεσιων του ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ  πειστικα στα μεγαλα προβληματα που αντιμετωπιζει η πολη και στις καθυστερησεις που υπαρχουν.·

-Η ΞΕΡΟΛΑΚΑ που βρισκεται σε κορεσμο και οι υποσχεσεις για κλεισιμο    ξεχαστηκαν.·

-ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ που δεν ξεκινησε ακομα και χαθηκε πολυτιμος χρονος σχεδον 2 χρονια.·

-ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ που αντιμετωπιστηκε από την δημ.αρχη με καθυστερησεις και χωρις οραμα.·

-ΤΟ ΣΜΑ  που χωρις προεργασια δεν εχει χωροθετηθει ακομα.·

-Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ δεν λειτουργει  και υπαρχει ευθυνη για την απωλεια εσοδων .·

-Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ δεν εχει ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ όπως προβλεπεται και καποιοι αλλοι τον υποκαθιστουν κατ’εντολη του κ.Δημαρα.·

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, και ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ορισμένα σημεία που μας απασχολούν όλους Σημείο πρώτο:

Η Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να απεγκλωβιστεί από κόμματα είτε δεξιά είτε αριστερά και να επικεντρωθεί στα προβλήματα της πόλης που δεν έχουν χρώμα. 

Σημείο δεύτερο: Ένα πολυσυλεκτικο δημοτικο σχημα αποτελει πλουτο αρκει ο επικεφαλης του σχηματος να εχει την ικανοτητα να συνθεσει και να διαχειριστει το ανθρωπινο δυναμικο .

Σημείο τρίτο: Η πόλη μας με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει και με την οικονομική κατάσταση που είναι γνωστή σε όλους έχει ανάγκη από όλες τις δυνάμεις.

Σημείο τέταρτο: Η Αντιπολίτευση οφείλει να πράξει εφ’ ω ετάχθη να καταθέσει προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκεντρώνουν αν είναι δυνατόν την πλειοψηφία του Δ.Σ. για μείζονα θέματα όπως στερεά απόβλητα, αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας, εφαρμογή σχεδίου πόλης κ.λ.π μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής.     

Τέλος όσο με αφορά προσωπικά ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΟΝ  παραμενω Ανεξαρτητος  Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι το τέλος της θητείας μου επικεντρώνοντας τις θέσεις μου στο καλό της πόλης ψηφίζοντας κατά συνείδηση με υπέρβαση των κομματικών δεσμεύσεων όπως έπραξα πάντα.

Θεωρώ ότι στη σημερινή πολιτική συγκυρία η αδέσμευτη Τ.Α. έξω από κόμματα και εξαρτήσεις έχει μέλλον η προσπαθεια που ξεκίνησε το 2006 έχει προοπτική και απευθύνεται σε ελεύθερους ενεργούς πολίτες που έχουν διάθεση προσφοράς. 

Για τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία της πολης έχει ευθύνη ο Δήμαρχος, οι σύμβουλοί  του αλλά και ο Νόμος  του Καλλικράτη που μας επεβλήθηκε και θεωρώ ότι οι διατάξεις του πρέπει να βελτιωθούν επί το δημοκρατικότερο για να δικαιολογηθεί η έννοια του Α’ Βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και της άμεσης δημοκρατίας.

Οι επομενες εκλογες το Μαιο 2014 θα αποτελεσει πεδιο δοξας λαμπρο για ολους τους υποψηφιους και για τον κ.Δημαρα και αυτος που  θα αξιολογισει ,θα κρινει θα αποφασισει θα είναι ο Πατραικος Λαος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις