Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: "Κατεδαφίζεται" το ακίνητο - Μισές άδειες σε σχέση με πέρυσι - Ρημάζουν 120 επαγγέλματα

Δυτική Ελλάδα: "Κατεδαφίζεται"...

Δεν κινείται η αγορά

Τρίτη και φαρμακερή χρονιά  για το ακίνητο. Μισές άδειες στην Δυτική Ελλάδα, σε σχέση με πέρυσι, που ήταν και πάλι μια φρικτή χρονιά. Η ύφεση και ο φορολογικός βομβαρδισμός στοχοποίησαν το ελληνικό ακίνητο. Η δόμηση καρκινοβατεί, επίσης, ως προς την επιφάνεια και τους όγκους. Απελπισία για ιδιοκτήτες και επαγγελματίες.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από το Μάρτιο 2012 έως τον Φεβρουάριο 2013, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 20.791 οικοδομικές άδειες. Παρατηρήθηκε δηλαδή μείωση κατά 42,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών! Αντιστοίχως στη Δυτική Ελλάδα εκδόθηκαν 1683 άδειες (κατά 41% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι)!

Τα δεδομένα καταδεικνύουν το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ένας κλάδος με ζωηρή δραστηριότητα άλλοτε, συνυφασμένος με την ελληνική οικονομία. Πλέον, όμως, οι κατασκευές δεν έχουν τη δυναμική του παρελθόντος και οι παράγοντες είναι αρκετοί. Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, οι σημαντικές περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις δεν αφήνουν περιθώρια για νέα έργα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, προστίθεται ακόμη ο κορεσμός στις κατασκευές σε σχέση με τα χιλιάδες κτίσματα που έχουν μείνει αδιάθετα. Στην εποχή της κρίσης, το ακίνητο δεν πουλιέται, δεν νοικιάζεται, αλλά φορολογείται, οπότε θεωρείται ασύμφορο να αποκτηθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά