Συγκέντρωση χθες το απόγευμα
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Καστριτσίου Νίκου Μπόμπολα, έγινε χθες το απόγευμα συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού. Το θέμα της συγκέντρωσης ήταν οι εξελίξεις, μετά την υλοποίηση δικαστικής απόφασης, από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, για απομάκρυνση συγκεκριμένης ομάδος Ρομά από το χώρο του Πανεπιστημίου, που ήταν και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Ως γνωστόν οι συγκεκριμένοι Ρομά, που αυθαίρετα διέμεναν στο χώρο του Πανεπιστημίου, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής και με την απαράδεκτη και μόνιμα παραβατική συμπεριφορά τους, δημιουργούσαν καθημερινά τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Κάτω Καστριτσίου, στους φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο και στο Νοσοκομείο.
Οι κάτοικοι κλήθηκαν, αφού ενημερωθούν αναλυτικά, να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους. Η απόφαση των κατοίκων, όπως αυτή εκφράζεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, είναι:
1. Στηρίζουν απόλυτα τις ενέργειες του Πρύτανη του Πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο θέμα.
2.Θεωρούν ότι η απόφαση του Πανεπιστημίου να διαθέσει τον απαραίτητο χώρο σε ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, χωρίς να έχει καμιά τέτοια υποχρέωση, για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης ομάδος των Ρομά, είναι η ιδανική λύση για τους Ρομά.
3. Καλούν την ομάδα των Ρομά να εκμεταλλευτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου, όσο αυτή θα ισχύει. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν οι Ρομά δεν δεχθούν την πρόταση του Πανεπιστημίου, που είναι και η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται, πρέπει να εξασφαλίσουν μόνοι τους, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, το χώρο διαμονής τους.
4. Δηλώνουν ότι, επειδή όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους που προ πολλού έχει ξεπεράσει η ομάδα των Ρομά, επ’ ουδενί δεν θα δεχθούν την επανεγκαταστασή τους όχι μόνο στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και σε όλη την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Καστριτσίου, στην οποία ανήκει και το Πανεπιστήμιο. Ότι επ’ ουδενί δεν θα ανεχθούν πλέον την απαράδεκτη και παραβατική συμπεριφορά τους, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο του ποινικής νομοθεσίας. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ.
5. Ζητούν από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (αστυνομικές, δικαστικές, κ.λπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










