Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Πατρινοί σχεδιαστές Δημήτρης Στρέπκος και Πάνος Απέργης δίνουν το παρών στην Διεθνή Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα

Οι Πατρινοί σχεδιαστές Δημήτρης Στρέπκος...

Η διοργάνωση άνοιξε χθες τις πύλες της στο Συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σημαντικό Πατρινό ενδιαφέρον έχει η  Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, που θα αποκαλύψει τις τάσεις της μόδας για την περίοδο, φθινόπωρο - χειμώνας 2013-2014.

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας άνοιξε χθες Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 τις πύλες της και θα κρατήσει έως και την 1η Απριλίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ανάμεσα στους είκοσι έξι Έλληνες και ξένους σχεδιαστές που συμμετέχουν με τις δικές τους προτάσεις και τάσεις μόδας στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας, (συγκαταλέγεται και η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα ενδυματολόγος του "Sex and the city" Patricia Field), ξεχωρίζει  η Ρουμάνα Andrea Tincu, η οποία έρχεται στην Ελλάδα δεύτερη φορά, ο Angelos Frentzos που ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, ο οποίος θα παρουσιάσει τις νέες του συλλογές για άντρες και γυναίκες, κ.α.

Οι Πατρινοί δεν είναι άλλοι από τον ταλαντούχο Δημήτρη Στρέπκο, ο οποίος μαζί με την Έλενα Μπάρλα έχουν δημιουργήσει τους Celebrity Skin, και τον επίσης εξαιρετικά ταλαντούχο σχεδιαστή ρούχων και στυλίστα, Πάνο Απέργη.

Ο Δημήτρης Στρέπκος και η Ελένη Μπάρλα βλέπουν το τελευταίο διάστημα τους επωνύμους που προτιμούν ολοένα και περισσότερο τα μοντέρνα, avant garde, θεατρικά ρούχα τους, να αυξάνονται. Ανάμεσα τους είναι οι ηθοποιοί Άντα Λιβιτσάνου, Νατάσα Καλογρίδη, Τζένη Μπότση και Δημήτρης Βλάχος, οι οποίοι εκτός από πιστοί πελάτες τους και θαυμαστές, έχουν εμφανιστεί και ως μοντέλα σε επιδείξεις των Celebrity Skin όπως το περασμένο φθινόπωρο στην 12η Athens Xclusive Designers Week.

Ο Δημήτρης Στρέπκος είναι αδελφός του σκηνοθέτη του θεάτρου και ηθοποιού, Χρήστου Στρέπκου και είχε μάλιστα δώσει και μία αναλυτική συνέντευξη στο περσινό ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού The Best Magazine.

Ο Δημήτρης Στρέπκος είχε ζήσει στην Πάτρα με την οικογένεια του στην περιοχή Σύνορα και φροντίζει ακόμη και σήμερα όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, να έρχεται στην Πάτρα καθώς έχει πολλούς φίλους εδώ.

Το μότο και φιλοσοφία των Celebrity Skin που η φήμη τους έφτασε από το Κολωνάκι μέχρι το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, είναι το εξής, «Tόλμησε να φορέσεις. Τα ρούχα μας είναι Avand Garde, επηρεασμένα από το glamour είδωλο του Χόλυγουντ, την Marlene Dietrich, τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον και την αγάπη μας για μαύρα & γκρι χρώματα».

Ο Πάνος Απέργης.

Ο Πάνος Απέργης.

Ο Πάνος Απέργης.

Όσο για τον Πάνο Απέργης είναι σχεδιαστής ρούχων με γνώσεις και δημιουργική φαντασία στο χώρο της μόδας, στυλίστας με συνεχή παρουσία στον Τύπο, τον κινηματογράφο, και την τηλεόραση, και με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία και το μάνατζμεντ μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και ατελιέ μόδας.

Όπως αναφέρεται στη δική του ιστοσελίδα, απ’ όπου και η σχετική φωτό, το ενδιαφέρον και η ενασχόληση του με τη μόδα ξεκινά από την παιδική του κιόλας ηλικία στην Πάτρα, (όπου γεννήθηκε και σπούδασε), στο σχεδιαστήριο υψηλής ραπτικής και τα καταστήματα της μητέρας του Σοφίας Απέργη.

Λίγα χρόνια αργότερα παρακολουθεί εντατικά σεμινάρια σχεδίου και μόδας στην Ιταλία, (1993-1994, Φρασκάτι – Ρώμη), και στην Ελλάδα, (Αθήνα 1995).

Το 1996 ασχολείται με τη μεταποίηση και διακόσμηση casual ρούχων που παρουσιάζονται στο κατάστημα Army Factory στη Μύκονο. Στη συνέχεια, η παρουσία του στο χώρο της μόδας σηματοδοτείται από μακροχρόνια συνεργασία με τον Πατρινό σχεδιαστή μόδας Νίκο Αποστολόπουλο (2004-2006).

Η συμμετοχή και εμφάνιση του Πάνου Απέργη στις παρουσιάσεις μόδας ξεκινά πριν 15 χρόνια στο Μιλάνο και τη Μπολόνια, με θέμα «μόδα – ύφασμα – χρώμα» και από το 2009 συμμετέχει στις διοργανώσεις «Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα», 11o – 12o – 13o Athens Fashion Week.

Σημαντικό βήμα επίσης αποτελεί και η συνεργασία του με νέους σχεδιαστές στο κατάστημα ρούχων που δημιούργησε, (LUVA-A-DEUS, Χάρητος 7, Κολονάκι, Αθήνα), το οποίο αποτέλεσε και χώρο έκθεσης της προσωπικής του συλλογής 2008-2009.

Από το 2006 ξεκίνησε στο χώρο της ενδυματολογίας, συνεργασία με την Έβελυν Σιούπη, με την οποία δουλεύει μέχρι και σήμερα σε στυλιστικά και ενδυματολογικά θέματα ταινιών και θεατρικών παραστάσεων γνωστών σκηνοθετών όπως ο Μ. Ρέππας, ο Θ. Παπαθανασίου, ο Κ. Γιάνναρης και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Τα τελευταία 3 χρόνια ο Πάνος Απέργης θέλοντας να επεκτείνει το δημιουργικό του ταλέντο και στο χώρο του κοσμήματος, έχει αρχίσει να δημιουργεί μοναδικές σειρές, χρησιμοποιώντας βιομηχανικά υλικά όπως σωλήνες υψηλής πιέσεως ή καουτσούκ σε συνδυασμό με παραδοσιακούς τρόπους χύτευσης μετάλλων.

Ανάμεσα στους σχεδιαστές της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας, να σημειωθεί ότι είναι και ο Κύπριος Notis Panayiotou, ο οποίος είναι γνωστός για το sexy στοιχείο που επικρατεί στις συλλογές ρούχων του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight