Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Αγάθωνας "την είχε δει λαϊκά" σε γνωστό διαφημιστικό σποτ προ 15εταίας

Ο Αγάθωνας "την είχε δει λαϊκά"...

Ο φετινός μας εκπρόσωπος με το μπαγλαμαδάκι του, έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Πατρινό ρεμπέτη Μπαμπη Γκολέ

Ο συμπαθής ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης που μαζί με τους Κόζα Μόστρα θα μας εκπροσωπήσουν στη φετινή Γιουροβίζιον στο Μάλμε της Σουηδίας, είχε πριν από περίπου 15 χρόνια ηχογραφήσει ένα λαικό τραγούδι που έγινε σλόγκαν μέσω μίας τηλεοπτικής διαφήμισης για το Λαικό Λαχείο.

Το τραγούδι είχε τίτλο «Την είδα απόψε λαϊκά» και ο στίχος του πήγαινε κάπως έτσι, «την είδα απόψε λαϊκά, να τα κερδίσω τα λεφτά, να σου χαρίσω φως μου τ' αστέρια όλου του κόσμου. Μια μέρα θα 'ναι αληθινά, τα όνειρά μας τα κρυφά».

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης υπηρετεί το ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα πιο δημοφιλή και εμπορικά μουσικά είδη.

Σε όλες τις προσωπικές δισκογραφικές του δουλειές παρουσιάζει συστηματικά το ρεμπέτικο τραγούδι, ερμηνεύοντας τόσο παλιά και άγνωστα ρεμπέτικα (στηριζόμενος, κατά μεγάλο μέρος, στο αρχειακό του υλικό), όσο και γνωστά και αγαπημένα όπως τα κομμάτια «Πίνω και μεθώ», «Μάνα μου το στήθος πονά», «Αερόπλανο θα πάρω», «Είσαι γκρινιάρα και γλωσσού», "Τα παιδιά της γειτονιάς σου", κ.α.

Ο Αγάθωνας που κατάγεται από τον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ. Έχουν βγάλει παρέα τουλάχιστον δύο δίσκους, τα «Ρεμπέτικα της εργατιάς» το 2001 αλλά και τα «Ρεμπέτικα ντουέτα, 18 σπάνια ρεμπέτικα» το 1999.

Στο μεταξύ στον προχθεσινό ελληνικό τελικό ο Αγάθωνας έκανε πλάκα αναφερόμενο στη «σημαδιακή» σύμπτωση να πηγαίνει στην 58η Γιουροβίζιον όντας ο ίδιος 58 ετών!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight