Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άγίος Ανδρέας στα χέρια του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άγίος ...

Μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον Παναγιώτη Κατσιβέλη

 

Υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργία το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας υπέβαλλαν στο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσιβέλη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα επισημαίνονται τα παρακάτω:

"Όπως όλοι οι Εργαζόμενοι της χώρας μας, έτσι και εμείς οι Εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ειδικά εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, αντιμετωπίζουμε πληθώρα προβλημάτων.

Προβλήματα πού μας έχει δημιουργήσει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, προβλήματα πού δυστυχώς μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε σε συνθήκες ολοένα και μεγαλύτερης Εργασιακής ανασφάλειας, με ολοένα και μικρότερες αποδοχές. Προβλήματα πού δυστυχώς διευρύνονται στο ολοένα και λιγότερο εργατικό μας δυναμικό, του οποίου οι αντοχές καθημερινά δοκιμάζονται και εξαντλούνται από τα προαναφερόμενα προβλήματα και από την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς.

Πληθώρα προβλημάτων αντιμετωπίζει βεβαίως και το Νοσοκομείο πού εργαζόμαστε, το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, αλλά και τα Κέντρα Υγείας ευθύνης μας. Προβλήματα πού  έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότησή του, το κούρεμα των αποθεματικών του κλπ αλλά ειδικά και μάλιστα πάρα πολλά επί μέρους προβλήματα,  πού έχουν  επιβαρυνθεί από την συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη κατάσταση του.

Μέρος αυτών των προβλημάτων, των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ’  αυτό, αυτών που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε με το συγκεκριμένο αυτό σχετικό  ΥΠΟΜΝΗΜΑ μας.

1.    ΚΤΙΡΙΑΚΑ.

Πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας για μας είναι ή αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του Νοσοκομείου, πού εκκρεμούν πέραν του δέοντος. Τα κτιριακά Προβλήματα πού δημιούργησε ο σεισμός της 8ης Ιουνίου του 2008, προβλήματα πού δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι σήμερα με τεράστιες επιπτώσεις, τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και σε εμάς τους Εργαζόμενους, αλλά και ιδιαιτέρως και πρωτίστως στο λαό της περιοχής μας, της υγειονομικής περιφέρειας πού καλείται και καλύπτει το Νοσοκομείο μας μέσα από την εμβέλειά του και την εναλλάξ εφημερία του με το ΠΠΝΡΙΟΥ.

Στο σεισμόπληκτο λοιπόν Νοσοκομείο Αγ.  Ανδρέας, το Νοσοκομείο πού είναι κτισμένο στη Πόλη της Πάτρας, στην Πύλη εισόδου της Ευρώπης και μάλιστα πάνω στον άξονα πού οδηγεί στο κέντρο, στο Νοσοκομείο πού αγαπά και προτιμά όλη η Υγειονομική Περιφέρεια, επιβάλλεται άμεσα:

Η ολοκλήρωση των Εργασιών και η παράδοση το συντομότερο δυνατόν, του άκρως απαραίτητου διωρόφου κτιρίου και βεβαίως η χρηματοδότησή μας με το απαραίτητο ποσό για την γρήγορη μεταστέγαση  μας  σ’ αυτό και τη λειτουργία εκεί των υπηρεσιών μας πού σήμερα υπολειτουργούν κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες.
Πολιτική παρέμβαση για να σταματήσουν όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες των ενστάσεων και η εγκατάσταση του Εργολάβου, στο άκρως απαραίτητο για το Υγειονομικό μας Σύστημα, 7όροφο κτίριο.

Το κτίριο του οποίου η ολοκλήρωση και παράδοση θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, πιο σύντομα και από τις  προβλεπόμενες προθεσμίες, γιατί το σύστημα υγείας  της περιοχής μας, ειδικά αυτήν την περίοδο της κρίσης, δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, δεν αντέχει άλλο την στέρηση των άκρως απαραίτητων 250 κλινών και όχι μόνον, πού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

ΑΜΕΣΑ επαναφορά και δρομολόγηση των ξεχασμένων διαδικασιών πού είχαν ξεκινήσει για την προσθήκη  ενός ακόμη ορόφου στη Νέα Πτέρυγα και του κτιρίου για την στέγαση του Φαρμακείου.

ΑΜΕΣΑ προώθηση των βαλτωμένων διαδικασιών για το κτίριο της Ψυχιατρικής. Κτιριακή ολοκλήρωση και προώθηση της επαναλειτουργίας της Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο, με την πρόβλεψη και προσθήκη  των σχετικών επιπλέον κλινών στον υπό επανεξέταση νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου.

ΑΜΕΣΑ αξιοποίηση του κτιρίου της Σχολής, του κτιρίου πού δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτο και μάλιστα ως ένα επικίνδυνο γιαπί.

Εγκατάσταση Ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός  μεγάλου, σύγχρονου και ενιαίου Κτιριακού Συγκροτήματος, με ενσωματωμένο το 409, πλήρως εξοπλισμένο, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα  και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

2. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Οι ανάγκες της περιοχής μας, επιβάλλουν ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πού να δίνει την δυνατότητα στο Νοσοκομείο, να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά τούς  Πολίτες  της περιοχής μας  και βεβαίως προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας του, για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια.
Αυτοί οι στόχοι σαφώς δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις 400 κλίνες που προβλέπει ο ήδη Δημοσιευμένος στο ΦΕΚ, με ¨Λάθη και Παραλήψεις¨ νέος και  ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Επιβάλλεται και πρέπει η επανεξέταση αυτού και με βάσει τις ανάγκες της περιοχής μας, την λειτουργία και εμβέλεια του Νοσοκομείου, η προσθήκη νέων δραστηριοτήτων με αντίστοιχες νέες κλίνες και βεβαίως με επιπλέον οργανικές θέσεις προσωπικού, όπως:

Β΄  ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, όπου έχουμε ήδη τους γιατρούς και βεβαίως ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ.
ΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
Kαι βεβαίως ΑΜΕΣΑ ΣΥΣΤΑΣΗ και λειτουργία ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ.

Επισημαίνουμε ότι στην προαναφερόμενη ΑΜΕΣΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ  επανεξέταση του Οργανισμού, βασική και σταθερή επιδίωξή μας, είναι η πρόβλεψη και παραμονή όλων των μέχρι τώρα τμημάτων και  υπηρεσιών που έχουμε, καθώς επίσης και όλων των Συναδέλφων  Εργαζόμενων. Ο νέος αυτός οργανισμός να ξεκινάει με σταθερή βάση την  υπ΄ αριθ. 43/2011 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, ενισχυμένος με όλα τα προαναφερόμενα και 50 τουλάχιστον νέες κλίνες.

Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι και αδιαπραγμάτευτοι, βάζοντας κόκκινη γραμμή στην όποια ιδιωτικοποίηση ή αφαίρεση από τον οργανισμό οποιουδήποτε τμήματος - υπηρεσίας ή Εργαζόμενου απ΄ αυτό το Νοσοκομείο.

3. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΙΑΤΡΟΥΣ ήδη πάρα πολύ μεγάλες, ελλείψεις πού δυστυχώς καθημερινά μεγαλώνουν λόγω της ανασφάλειας ειδικά στα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά μας ζητήματα. Ελλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα πολλά τμήματα να αποδυναμώνονται και να υπολειτουργούν. Αυτές οι τεράστιες ελλείψεις μας έχουν οδηγήσει:

Οι Διοικητικές μας υπηρεσίες να λειτουργούν με το 1/3 της δύναμης πού είχαν πριν 2 χρόνια και να χρειάζονται ενισχύσεις και γενικότερη ανακατάταξη-ανασύνταξη, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες μας.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία να λειτουργεί με προσωπικό κάτω και από τα όρια ασφαλείας.

Οι  10 εναπομείναντες ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ, πού εργάζονται χωρίς τα υποχρεωτικά ρεπό (τους οφείλονται 680 ημέρες), το τμήμα τους να βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Οι ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ πού λειτουργούν οριακά, να  καλύπτουν  τις ανάγκες του Νοσοκομείου χάριν της φιλοτιμίας τους.

Οι ΒΟΗΘΟΙ ΘΑΛΑΜΟΥ, να μην  καλύπτουν πλέον όλα τα τμήματα, να εργάζονται μεταφερόμενοι ως Μπαλαντέρ από τμήμα σε τμήμα.

Ο Νοσηλευτικός κλάδος να  εργάζεται με μειωμένες δυνάμεις σε όλες τις βάρδιες, με βάρδιες πού έχουν ενοποιηθεί σε κάποια τμήματα και βεβαίως εργαζόμενοι κάτω από το άγχος, το στρες  της επικίνδυνα υπερεντατικοποιημένης  δουλειάς τους.

Τα εργαστήρια με τεράστιες ελλείψεις και στοιβαγμένα σε μικρούς ανθυγιεινούς και αντιλειτουργικούς χώρους.
Να μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στα τμήματα της Ασφάλειας - των Θυρωρών – των Τηλεφωνητών -  των Εργατών κλπ άλλων κλάδων.

Στο Φαρμακείο, όπου η δουλειά έχει αυξηθεί λόγω των νέων διαδικασιών και των υπεραυξημένων αναγκών, να εργάζονται κάτω από πίεση και άγχος.

Για την κάλυψη αυτών των προαναφερόμενων αναγκών, πού δεν είναι και οι μόνες, ανάγκες πού θα μεγαλώσουν με τις αναμενόμενες πάμπολλες επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, επιβάλλεται άμεσα, πέρα από τις ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ:

-  Η επιστροφή όλων των  μετακινημένων σε άλλες υπηρεσίες Εργαζόμενων του
Νοσοκομείου μας.

-  Ο Περιορισμός των όποιων μετατάξεων, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται πλέον
είτε με αμοιβαίες είτε με τον συμψηφισμό τους από  το Υπουργείο, μέσα από
τις εγκρίσεις των  εκάστοτε νέων προσλήψεων.

-  Η δρομολόγηση και ολοκλήρωση όλων των εκκρεμών αιτημάτων  μετάταξης
στο Νοσοκομείο μας από άλλες υπηρεσίες και βεβαίως μέσα από την  διαθεσιμότητα, εάν και εφ΄ όσον επιλεγούν οι εσωτερικές ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ  αντί των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, όπως διατείνεται η Κυβέρνηση.

4.  ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΚΤΕΣ – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.

Οι περικοπές στα κονδύλια για τις υποχρεωτικές Αργίες – Νύκτες, καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Επιβάλλεται και πρέπει, πέρα από την αύξηση του ωρομισθίου, οι σχετικές αυτές εγκρίσεις να είναι ενισχυμένες, προσαρμοσμένες στο όρια τουλάχιστον της ασφαλούς λειτουργίας μας και να καταβάλλονται επιτέλους κανονικά σε όλους τούς Συναδέλφους μας.

Η καταβολή αυτών των δεδουλευμένων, πού γίνεται πάντα μετά από σχετικές πιέσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου μας  και αγώνα δρόμου των υπηρεσιών μας, γίνεται πάντα με δίμηνη  καθυστέρηση και με περικοπές, που δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε άλλο.

Αυτήν την περίοδο μας οφείλονται τα δεδουλευμένα από τις υποχρεωτικές Αργίες-Νύκτες του ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 2011, ύψους 97.917 Ευρώ (τα 18.751 αφορούν το επιστημονικό). Μας οφείλονται δεδουλευμένα από τον Μάρτη του 2012 στο 1/3 των Συναδέλφων μας ύψους 13.490 Ευρώ, το 22 % της περικοπής πού έγινε σε όλους τον Απρίλη  ύψους 16.990 και το 3,5 % του Ιούνη ύψους 2.700 Ευρώ.

Απαιτούμε την καταβολή όλων των προαναφερόμενων στο σύνολό τους και άμεσα, για να δοθεί επιτέλους τέλος σ’  αυτές τις οφειλόμενες Αργίες – Νύκτες πού καλούμαστε υποχρεωτικά  να δουλεύουμε.

5.    ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Επιβάλλεται και πρέπει, την πλήρη απαξίωση τους την στασιμότητά τους να διαδεχθεί επιτέλους ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους ή ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ τους, η ΟΡΓΑΝΩΣΗ τους, με πρόσληψη Ιατρών και λοιπών Εργαζόμενων, ο εξοπλισμός τους και βεβαίως ή κτιριακή τους ανακαίνιση και συντήρηση, για την όσο το δυνατόν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  στον λαό της υπαίθρου, του χώρου ευθύνης τους.

6. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ, ελλείψεις πού ταλαιπωρούν καθημερινά Ασθενείς και Εργαζόμενους και  πού  υποβαθμίζουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Σ’  αυτές τις  ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  θα πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΑ επιτέλους τέλος.

Κ.  ΔΙΟΙΚΗΤΑ

Επιδιώκουμε και θέλουμε την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας, για την μεταστέγαση μας στο διώροφο κτίριο, για να σταματήσουν οι ελλείψεις υλικών και για να πληρωθούν οι οφειλόμενες Αργίες - Νύκτες όπως προαναφέρουμε.

Απαιτούμε την επαναφορά ΑΜΕΣΑ όλων των άκρως απαραίτητων για μας ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ, ύψους 3,5 περίπου εκ. Ευρώ, πού εν μία νυκτί μας κούρεψαν.
Απαιτούμε την συμπλήρωση ΑΜΕΣΑ του Δ.Σ του Νοσοκομείου, πού δυστυχώς παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓΟ για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι ή αντιμετώπιση, ή επίλυση των προαναφερομένων ζητημάτων, πού δεν είναι και τα μοναδικά, γι΄ αυτό το λόγο  προσδοκάμε σε συχνές και ουσιαστικές και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις μαζί σας.

Ελπίζουμε να αναπτυχθεί ένας ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ  και  ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ μαζί σας,  στην κατεύθυνση τής επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις