Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Και ο Ερυθρός Σταυρός την κατάσβεση πυρκαγιάς Ομπλού – Κεφαλοβρύσου Πατρών

Πάτρα: Και ο Ερυθρός Σταυρός την κατάσβε...

Στο σημείο βρέθηκαν 12 εθελοντές

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 και περί ώρα 20:30, κλήθηκε από την Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, να συνδράμει στο έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων που επιχειρούσαν σε δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης, στην περιοχή Ομπλού - Κεφαλοβρύσου Πατρών και η οποία είχε ξεσπάσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Δύναμη Εθελοντών Διασωστών αποτελούμενη από 12 άτομα, η οποία ήταν σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων συμμετείχε στην κατάσβεση τη πυρκαγιάς, υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Η δύναμη των Εθελοντών μας αποχώρησε από την περιοχή περί ώρα 02:00, όταν η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

 

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υπενθυμίζει στους πολίτες πως κατά την καλοκαιρινή περίοδο,

 

  • Δεν επιχειρούμε να κάψουμε ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια.
  • Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις υπαίθριες ψησταριές ή σε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (πχ. οξυγονοκολλήσεις).
  • Δεν πετάμε τσιγάρα και δεν εγκαταλείπουμε σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Κλαδεύουμε δένδρα και θάμνους γύρω από το σπίτι μας και καθαρίζουμε ξερά χόρτα και φύλλα στην περίμετρό του και τον κήπο μας.
  • Εφοδιαζομαστε με πυροσβεστήρες και σωλήνα ποτίσματος επαρκούς μήκους.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά, καλούμε άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα στο τηλέφωνο 199 ή την Πολιτική Προστασία στο τηλέφωνο 112, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, δωρεάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις