Μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους θα επισκεφθούν κτήμα παραγωγής όπου θα μάθουν τα μυστικά της καλλιέργειας του αγαπημένου φρούτου
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών στην οδό Φιλοποίμενος και η δραστήρια διευθύντρια του Γεωργία Πετροπούλου φροντίζει να διοργανώνει πάντα πρωτότυπες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Όπως μάθαμε για το Σάββατο 26 Μαίου το Γαλλικό Ινστιτούτο προετοιμάζει μία εξόρμηση που συνάδει με την εποχή και θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του να έρθουν σε πιο κοντινή επαφή με τη φύση και να γνωρίσουν καλύτερα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φρούτα της εποχής, τις φράουλες (fraises στα γαλλικά).
Έτσι σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στα γραφεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 26 Μαίου οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα δώσουν ραντεβού έξω από το Carrefour στην Περιβόλα και από κει θα μεταβούν στο Λάππα Αχαΐας στο κτήμα του παραγωγού Φίλιππου Λαγού όπου και θα δουν πως γίνεται η παραγωγή της φράουλας, του γλυκού αυτού φρούτου που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά της καλλιέργειας της φράουλας αλλά και θα δουν τον τρόπο συσκευασίας της ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να γευτούν και να δοκιμάσουν το όμορφο αυτό φρούτο επί τόπου, την στιγμή της παραγωγής του. Η επίσκεψη στο κτήμα στου Λάππα αναμένεται σύμφωνα με το πρόγραμμα να κρατήσει μέχρι τις 8 το βράδυ.
Στο μεταξύ στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου αυτήν την Τετάρτη 16 Μαίου στις 20.00 θα μιλήσει για το ρόλο του παιδαγωγού ο ιατρός νευρολόγος-ψυχίατρος και πρόεδρος της Εταιρείας Αναλυτικής Εκπαίδευσης της Προσωπικότητας Παναγιώτης Συκιώτης.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








