Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής:"Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς με φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία…"

Άγγελος Τσιγκρής:"Έχουμε ανάγκη από...

Μίλησε στη Διακίδειο Σχολή

Στην κατάμεστη αίθουσα της “Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών” μίλησε χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής με θέμα: «Η θεσμική, ηθική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι συνέπειές της στην κοινωνική συνοχή». Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να ανταποκριθεί στο γενικότερο αίτημα για θωράκιση της διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς και να αναληφθούν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα τις διασφαλίζουν.

Όμως, όπως τόνισε, η υιοθέτηση ακόμη και του πιο σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου δεν είναι αποτελεσματική, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση εφαρμογής του. Προς αυτή την κατεύθυνση -σύμφωνα πάντα με τον Αχαιό καθηγητή- πρέπει να δοθεί καθημερινός αγώνας για την εδραίωση της διαφάνειας, ιδίως μέσα από τη θωράκιση των αντίστοιχων θεσμών και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσηε υπογράμμισε ότι πρέπει να πεισθεί η Ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να έρθουν όλα στο φως, να πληροφορηθεί δηλαδή ο πολίτης για όλα όσα αφήνουν σκιές αμφιβολίας και αποδομούν την αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής. Χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε ότι: «Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα είναι περισσότερη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς μισαλλοδοξία και διαφθορά. Σε τελική ανάλυση, ο τόπος έχει ανάγκη από έντιμους πολιτικούς με φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία...»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις