Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτικό Συμβούλιο:Δεν πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα- Στον "αέρα" ο προϋπολογισμός- Κατάληψη στο λιμάνι

Δημοτικό Συμβούλιο:Δεν πέρασε το τεχνικό...

Κινητοποίηση τη Δευτέρα αν δεν υπογραφεί η σύμβαση για το θαλάσσιο μέτωπο από τον ΟΛΠΑ

Για σημαντικά ζητήματα συνεδρίασε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Προς ψήφισε ήρθε στο σώμα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο καταψηφίστηκε, με αποτέλεσμα να μην έρθει προς συζήτηση και ψήφιση ο προϋπολογισμός του 2012 και αυτή τη στιγμή  βρίσκεται στον αέρα ο προγραμματισμός του Δήμου, ακόμη και για θέματα μισθοδοσίας μερίδας υπαλλήλων.

Από την  πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης καταψήφισαν  οι 3 παρευρισκόμενοι σύμβουλοι της παράταξης Χριστόπουλου, οι 2 παρευρισκόμενοι της παράταξης Πελετίδη και οι  Χρ. Πατούχας -  Α. Τζουραμάνης.

Από την ψηφοφορία απείχαν  οι έξι παρευρισκόμενοι Σύμβουλοι της παράταξης  Κατσικόπουλου, οι 8 ανεξάρτητοι  πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Δημαρά και ο Δ. Αϊβαλής ο οποίος την ώρα της ψηφοφορίας βγήκε από την  αίθουσα.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Νωρίτερα το σώμα συζήτησε προ ημερησίας διάταξης  το θέμα του θαλασσίου μετώπου και αποφασίστηκε να υπάρξει κατάληψη τη Δευτέρα στο λιμάνι, αν δεν έχει μέχρι τότε υπογραφεί από τον ΟΛΠΑ η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης του λιμανιού. Η σχετική πρόταση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά πέρασε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της πρότασης Δημαρά τάχθηκε ο Νίκος Τζανάκος ο οποιος πρότεινε να συμμετάσχουν και τα απορριμματοφόρα στην κινητοποίηση, αλλά και  ο Χρήστος Πατούχας.

Ο  Ανδρέας Τζουραμάνης, εισηγήθηκε να μην περιμένει το Σώμα μέχρι τη Δευτέρα, αλλά η κινητοποίηση αυτή να γίνει, από  αύριο κιόλας. Υπέρ αυτής της άποψης τάχθηκε αρχικά και ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ηλίας Γρηγόρης, ο οποίος, στη συνέχεια πειθάρχησε στην πρόταση Δημαρά, η  οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΗΠΑΡΙΑ

Προ ημερησίας διατάξεως ήρθε από την παραταξη Πελετίδη το θέμα της παραμονής των 16  4μηνιτών εργαζομένων στα κηπάρια του Δήμου, των οποίων η σύμβαση έχει λήξει. Η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ της παραμονής τους, ενώ η  Δημοτική αρχή ψήφισε αποχή γιατί δεν μπορεί ,όπως ισχυρίζεται, να σταθεί κάτι τέτοιο νομικά.

Με τις ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πέρασε η εισήγηση της παράταξης Πελετίδη για παραμονή τους στις θέσεις τους.


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις