Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Οι καταναλωτές βγήκαν στην αγορά με διάθεση να ξοδέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα

Αιγιάλεια: Οι καταναλωτές βγήκαν στην αγ...

Oι έμποροι ωστόσο ελπίζουν

Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» και γενικά η διάθεση των ανθρώπων που φαίνεται πως αλλάζει προς το καλύτερο τις γιορτινές μέρες, μοιάζουν να δίνουν μία μικρή ανάσα στον εμπορικό κόσμο της Αιγιάλειας, που από τότε που ξεκίνησε η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών βλέπουν μετά από καιρό περισσότερο κόσμο να μπαίνει στα καταστήματά τους, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί και «σωσίβιο» στο όλο οικονομικό τους αδιέξοδο. Τα χριστουγεννιάτικα είδη βρίσκονται φυσικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, ενώ οι καταναλωτές βγήκαν στην αγορά και για τα δώρα των γιορτών, αν και με διάθεση φέτος να ξοδέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Οι επιχειρηματίες στηρίζουν τις τελευταίες εναπομείνασες ελπίδες τους στις τελευταίες αυτές ημέρες, καθώς η αγορά κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν για πολλούς από αυτούς το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια λίγες μόνο μέρες περισσότερης κίνησης, μοιάζουν να είναι σταγόνες στον ωκεανό, καθώς πολλές είναι οι υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί. Η γενικότερη οικονομική κρίση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό αναγκάζει πολλά νοικοκυριά να περνούν ακόμη και αυτές τις ημέρες «οριακά» με αρκετούς καταναλωτές να προμηθεύονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Από το καλάθι των καταναλωτών δεν θα λείπουν και τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, με τις τιμές τους να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με.πρόπερσι, όπως δηλώνει στο www.aigialeianews.gr, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αρ. Τηλιγάδας: «Οι τιμές στα προϊόντα μας είναι προπέρσινες, δεν υπήρξε καμία αύξηση. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ το κιλό, οι δίπλες γύρω στα 11 με 12 ευρώ και οι βασιλόπιτες κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ». Όσον αφορά την αγοραστική κίνηση, αυτή σύμφωνα με τον κ. Τηλιγάδα είναι υποτονική και μάλιστα σημειώνει και πτώση που φτάνει και στο 20%. «Η κίνηση είναι υποτονική, σε σχέση με πέρυσι. Ευελπιστούμε να κατέβουνε οι Αιγιώτες που ζουν στην Αθήνα και έτσι να ανέβουμε. Περιμένουμε δηλαδή τους «Αθηναίους» να δώσουν μια ζωντάνια και μια άνοδο στην κίνηση. Εμάς τους αρτοποιούς, μας έχει πειράξει η κρίση σε ποσοστό 20% κάτω».

Περιορισμένη είναι η ακόμα η κίνηση στα κρεοπωλεία της περιοχής, αναφέρει στo

www.aigialeianews.gr. ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αιγιαλείας, Παναγιώτης Βούλγαρης, που αναμένει άνοδο το τελευταίο τριήμερο:«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει για τα Χριστούγεννα. Περιμένουμε το τελευταίο τριήμερο να κορυφωθεί. Η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι περιορισμένη ακόμα. Ο κόσμος ψωνίζει σε μικρότερες ποσότητες». Όσον αφορά τις τιμές, όπως μας ενημερώνει ο κ. Βούλγαρης, παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρσι, ενώ γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Παράλληλα μας παραθέτει και τις τιμές σε μερικά από τα πιο «δημοφιλή» κρεατικά που θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι, με την πλειοψηφία των καταναλωτών να επιμένει ελληνικά!

«Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι στα ίδια επίπεδα ακριβώς, δεν έχουν αλλάξει καθόλου και αυτό είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε όσον δυνατό χαμηλότερες τις τιμές. Να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές όσον το δυνατόν καλύτερα. Η γαλοπούλα η ελληνική κυμαίνεται από 8 έως 9 ? το κιλό και η εισαγόμενη είναι γύρω στα 6 ευρώ. Το αρνάκι είναι στα επίπεδα τα περσινά, δηλαδή 10,50 - 11,50 ευρώ/κιλό και το κατσίκι από 11 - 12 ευρώ/κιλό. Το χοιρινό παραμένει και αυτό σταθερό στις προηγούμενες τιμές, δηλαδή η μπριζόλα κυμαίνεται από 6 έως 7 ευρώ και το χοιρινό χωρίς κόκκαλο από 6 έως 6,5 ευρώ/κιλό.

Η ζήτηση των καταναλωτών είναι περισσότερο σε ντόπια κρέατα, ο κόσμος προτιμά τα ελληνικά προϊόντα». Τέλος ο κ. Βούλγαρης δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές, συνιστώντάς τους, να προτιμούν τον κρεοπώλη που εμπιστεύονται χρόνια:«Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν περισσότερο, να υπάρχουν σφραγίδες πάνω στα κρέατα τα οποία θα αγοράσουν. Από εκεί και πέρα οι πολύ χαμηλές τιμές ίσως να κρύβουν κάποιες παγίδες, γιατί ο παραγωγός πουλάει το ίδιο σε όλη την Ελλάδα. Αλλά κατά την άποψη μου ο καταναλωτής πρέπει να εμπιστευτεί τον παραδοσιακό κρεοπώλη που εμπιστεύεται χρόνια. Τέλος εύχομαι σε όλους τους καταναλωτές, Καλή χρονιά, υγεία, αγάπη και ευτυχία».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις