Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025 Ειρήνη Μουρτζούκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σπιτική πίτσα πεπερόνι

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η πίτσα πεπερόνι είναι η τέλεια λύση για ένα νόστιμο γεύμα στη στιγμή

Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή πίτσας που δεν απαιτεί ώρες για το φούσκωμα της ζύμης;

Αυτή η πίτσα πεπερόνι είναι η τέλεια λύση για ένα νόστιμο γεύμα στη στιγμή. Προσαρμόστε τα υλικά της αρεσκείας σας και απολαύστε μια σπιτική πίτσα που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη ζύμη:

 300 γρ. σκληρό λευκό αλεύρι για ψωμί (συν επιπλέον για πασπάλισμα)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι κανόλας
150–175 ml χλιαρό νερό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την επικάλυψη:

 120 γρ. passata (πολτός ντομάτας)
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
10 φέτες πεπερόνι
30 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί σε ένα ράφι του φούρνου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Προσθέστε το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι, μετά ανακατέψτε το λάδι.
  • Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέστε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε άλλα 25ml νερό αν η ζύμη είναι λίγο στεγνή. Θέλετε να είναι ελαφρώς κολλώδης και μαλακή.
  • Αδειάστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  • Τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας στην επιφάνεια εργασίας, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και βάλτε τη ζύμη πάνω του. Ανοίξτε προσεκτικά τη ζύμη σε έναν δίσκο 30 εκατοστών, περίπου στο πάχος ενός νομίσματος. Πάρτε την λαδόκολλα και σύρετε προσεκτικά τη ζύμη πάνω στο ζεστό ταψί στο φούρνο. Ψήστε για 3 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ρίξτε την passata σε ένα μπολ, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τα ανάμεικτα βότανα, το θαλασσινό αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Βγάλτε το ταψί με τη ζύμη από το φούρνο. Καλύψτε τη βάση με τη σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας ένα μικρό κενό γύρω από τις άκρες της ζύμης. Σκορπίστε τη μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα ντομάτας, στη συνέχεια προσθέστε το πεπερόνι και το τσένταρ. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας σε αυτό το σημείο.
  • Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η βάση να φουσκώσει, να ψηθεί καλά και το τυρί να γίνει χρυσό και να κοχλάζει.
  • Κόψτε σε τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life