Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έκπτωση Πρυτάνεων αν δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους- Tι είπε ο πρωθυπουργός για τη βία στα πανεπιστήμια

Έκπτωση Πρυτάνεων αν δεν ανταποκρίνονται...

«Ένα φοιτητής στον οποίο απαγγέλλονται διώξεις θα πρέπει να χάνει την ιδιότητα του ως φοιτητές ακόμα και για 24 μηνες. Θα οριστεί ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου για την επιτάχυνση των εκδικάσεων περιστατικών βίας», είπε μεταξύ άλλων

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα ανομίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, σήμερα Δευτέρα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε βαριά «καμπάνα» για Πρυτάνεις που δεν ανταποκρίνονται προανήγγειλε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για έκπτωσή τους από τη θέση, εάν δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους

«Αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση να νιώθουν όλες και όλοι ασφαλείς στις σχολές τους. Η γνώση συνεπάγεται την ελευθερία και αυτή με την σειρά της τη νομιμότητα. Ένα περιβάλλον στο οποίο κανείς δεν θα διστάζει να διατυπώνει τις θέσεις του, τις απόψεις του, να ανοίγει μια συζήτηση με κάποιους που πιθανόν να διαφωνεί. Αυτό συνεπάγεται από την φύση της η ελευθερία της έκφρασης. Συμφωνούμε όλοι ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε ένα περιβάλλον στο οποίο  ο οποιοδήποτε φοιτητής καθηγητής μπορεί να νιώθει όμηρος του τραμπουκισμού και της βίας», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τους πρυτάνεις για τα πανεπιστήμια.

Και υπογράμμισε: «Η νομιμότητα εδραιώνεται τις σχολές και η κοινωνία ζητά από όλους μας το προφανές να ισχύσει ο νόμος,. Αδιαπραγμάτευτη εντολή για την κυβέρνηση».

Όπως είπε, «θα ανακοινώσουμε 10 σημεία που συμπληρώνουν το ήδη τολμηρό νομοθετικό πλαίσιο από το 2019 και 2021».

«Θα κλείσουμε κάθε τρύπα που δεν συνδέει δικαιώματα με υποχρεώσεις αλλά και κυρώσεις όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και υπεύθυνα. Θα υφιστάμεθα τις κυρώσεις αφού έχουμε λογοδοτήσει», πρόσθεσε.

«Ένα φοιτητής στον οποίο απαγγέλλονται διώξεις θα πρέπει να χάνει την ιδιότητα του ως φοιτητές ακόμα και για 24 μηνες. Θα οριστεί ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου για την επιτάχυνση των εκδικάσεων περιστατικών βίας. Η αποκατάσταση των ζημιών θα βαρύνει τους πρωταίτιους και όχι τα ιδρύματα. Θα υπάρχουν κυρώσεις μπορούν να φτάνουν και μέχρι την έκπτωση από τον ρόλο του σε όσους πρυτάνεις δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους», ανέφερε.

«Δεν μπορεί η μειοψηφία να είναι οι μπράβοι των πανεπιστημίων. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί», κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις