Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μέρος της παραγωγής του Renault Clio θα παραμείνει στην Γαλλία

Μέρος της παραγωγής του Renault Clio θα ...

Ασκεί πιέσεις οι γαλλική κυβέρνηση

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο της Clio θα κατασκευαστεί στη Γαλλία και στην Τουρκία, καθησυχάζοντας για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η παραγωγή εκτός Γαλλίας.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τις πιέσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να συνεχίσει η εταιρεία την κατασκευή του μοντέλου στο εργοστάσιο Flins έξω από το Παρίσι.

Ο Σαρκοζί δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν διοχέτευσε χρήματα σε κατασκευαστές αυτοκινήτων για να μεταφέρουν την παραγωγή στο εξωτερικό.
Το γαλλικό κράτος κατέχει συμμετοχή 15% στην Renault.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Κάρλος Γκοσν, είπε επίσης ότι το εργοστάσιο Flins θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η τέταρτη γενιά Clio αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2013.

Πέρυσι, η γαλλική κυβέρνηση δάνεισε σε γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δισεκατομμύρια ευρώ για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την πτώση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.
Τα δάνεια δόθηκαν υπό την προϋπόθεση οι αυτοκινητοβιομηχανίες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά