Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με κρούστα λεμονιού, σκόρδου και μαϊντανού

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα

Ο μπακαλιάρος αποκτά μια μοναδική γεύση όταν συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του λεμονιού, την πικάντικη γεύση του σκόρδου και το άρωμα του μαϊντανού.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

 675 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, πάχους 3cm
85 γρ. λευκή τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Οδηγίες

  •  Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο κατά βούληση.
  • Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με τα δάχτυλά σας.
  • Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ένα ρηχό, πυρίμαχο σκεύος και πιέζουμε καλά τα βουτυρωμένα τρίμματα πάνω στον μπακαλιάρο για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρούστα.
  • Ψήνουμε στους 220-200°C για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθεί το ψάρι.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life