Σε εξέλιξη βρίσκεται, από το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας, διαπράττοντας ληστείες, κλοπές και σωματικές βλάβες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, από το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας, διαπράττοντας ληστείες, κλοπές και σωματικές βλάβες.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 25 άτομα, ανάμεσά τους και 12 ανήλικα. Η επιχείρηση διεξάγεται από τη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.
Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τζήμας
Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, που είναι σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε υπό το μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας, πραγματοποιώντας κλοπές, ληστείες, βιαιοπραγίες και σωματικές βλάβες, αναφέρθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τζήμας.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων, ο κ. Τζήμας έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης και «στη συμμορία αυτή ενέχονται 29 άτομα, 15 ενήλικοι και 14 ανήλικοι», ενώ έως τώρα συνελήφθησαν 25 άτομα».
«Είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. με πολύ στοχευμένες έρευνες που έκανε τους τελευταίους μήνες, μέσα από προσεκτική προσπάθεια της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, και πραγματικά είναι πολύ σημαντικό διότι δεν έχει να κάνει με αμιγώς πολιτικά κίνητρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση, που πέρα από τα πολιτικά ελατήρια και κίνητρα, ασκείται σε εγκληματικές πράξεις». Αυτό τόνισε, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.
Ερωτηθείς ο κ. Χρυσοχοΐδης εάν διακρίνει «προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού στη βόρεια Ελλάδα», απάντησε αρνητικά.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε υπό το μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας, πραγματοποιώντας κλοπές, ληστείες, βιαιοπραγίες και σωματικές βλάβες.
Σε άλλη ερώτηση, για την υπόθεση της έκρηξης βόμβας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, έξω από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Ας αφήσουμε την υπηρεσία, τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς που ασχολούνται με τη διερεύνηση του περιστατικού να μας δώσουν όλες τις απαντήσεις που απαιτούνται, με βάση την ποινική δικονομία και τη διαδικασία της ποινικής διαχείρισης αυτής της υπόθεσης. Είναι εδώ η αστυνομία να δώσει τις απαντήσεις».
Για τα περιστατικά βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε: «Έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος διακίνησης γνώσης, επιστήμης και ιδεών. Δεν είναι χώρος για τραμπούκους, γι' αυτούς που βιαιοπραγούν, δεν είναι χώρος αναμέτρησης με βίαιους τρόπους. Όποιος το επιχειρεί αυτό, δεν έχει χώρο στο πανεπιστήμιο».
Τέλος, για τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου στους χώρους της ΔΕΘ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως θα μεταφερθεί και μέχρι τις 15 Μαΐου θα εγκαινιαστεί. «Σε λίγες μέρες το ΑΤ Λευκού Πύργου, που εδρεύει στην οδό Αριστοτέλους σε ένα πολύ παλιό και ακατάλληλο κτίριο μεταφέρεται εδώ, στον χώρο της ΔΕΘ. Θα στεγαστεί σε σύγχρονο κτίριο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών του κέντρου της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










