Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Mποτιλιάρισμα με μεγάλες καθυστερήσεις για όσους γυρίζουν από Πελοπόννησο

Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Mποτι...

Μέχρι το απόγευμα η κορύφωση της επιστροφής των εκδρομέων - Συνολικά 500.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αττική τις ημέρες του Πάσχα

Σε κύματα και μέχρι την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να γίνει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική.

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που επιστρέφουν σήμερα από τις πασχαλινές τους αποδράσεις, καθώς σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου καταγράφονται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στην Αθηνών – Κορίνθου παρατηρούνται καθυστερήσεις από Βραχάτι μέχρι Μέγαρα. Έχουν περάσει 15.000 οχήματα και από τα διόδια Αθηνών πέρασαν περίπου 17.000.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και ενίοτε ακινητοποιούνται στο οδικό τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και από την Κινέτα έως την Νέα Πέραμο ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της Ελευσίνας.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς αρκετοί οδηγοί προσπάθησαν να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση επιλέγοντας την εναλλακτική αυτή διαδρομή — χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού και εκεί παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Το μποτιλιάρισμα συνεχίζεται και στη συνέχεια της διαδρομής, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες από την Πάχη μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

 

 Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, η κίνηση ξεκινά να πυκνώνει από την περιοχή της Νεμέας και φτάνει μέχρι και αρκετά χιλιόμετρα μετά τα διόδια Καλαμακίου.

Αλλά και στη συνέχεια οι ταχύτητες που κινούνται τα αυτοκίνητα είναι χαμηλές από την Πάχη Μεγάρων έως και τα διόδια της Ελευσίνας.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με τις καθυστερήσεις να ξεκινούν από το ύψος της Αυλώνας έως και την Μαλακάσα ενώ μποτιλιάρισμα υπάρχει και στα διόδια Αφιδνών. Παράλληλα αυξημένη είναι κίνηση μέχρι και το ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων και στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από Μαρτίνο μέχρι Κάστρο, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στα διόδια των Αφιδνών.

Συγκεκριμένα, μεγάλο πρόβλημα σημειώνεται στην Αθηνών – Λαμίας, από το Μαρτίνο μέχρι τη Ριτσώνα.

 Στην Αθηνών – Λαμίας, οι δυσκολίες εντοπίζονται από το Μαρτίνο έως το Κάστρο, αλλά και στα διόδια Αφιδνών, όπου η αναμονή είναι αισθητά αυξημένη.

Η μεγαλύτερη πίεση παρατηρείται στο ρεύμα προς την Αθήνα, με τις καθυστερήσεις να υπολογίζονται σε δύο ή και περισσότερες ώρες σε σχέση με μια συνήθη μέρα.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στο οδικό δίκτυο όλη της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων και την πρόληψη ατυχημάτων.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στα διόδια του Ρίο και στα διόδια της Γέφυρας Ρίο – Αντίρριο.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο, με τον κύριο όγκο των οχημάτων να γυρνάει σήμερα στις «βάσεις».

Στο ρεύμα προς Αθήνα, φεύγουν ανά ώρα τουλάχιστον 2.500 αυτοκίνητα, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Μέχρι στιγμής και εκεί η επιστροφή των εκδρομέων γίνεται χωρίς προβλήματα και αν και υπάρχει κίνηση, η ροή σε γενικές γραμμές είναι συνεχής.

Χθες, Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας στην Αθήνα επέστρεψαν 61.786 (33.058 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 28.728 από την Αθηνών-Λαμίας). Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν επιστρέψει 48.925 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις