Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

8 μοναδικοί προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς πλοίο

8 μοναδικοί προορισμοί για καλοκαιρινές ...

Θα γλιτώσετε και τα ακτοπλοϊκά!

Πλοίο ή αμάξι; Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν συνδυάσει το νησί με τις διακοπές τους, μα υπάρχουν πολλοί υπέροχοι προορισμοί που θυμίζουν νησί, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει κανείς με πλοίο για να φτάσει εκεί.

 Δείτε 8 υπέροχους προορισμούς στους οποίος μπορείτε με το αυτοκίνητό σας:

Λιμένι – Λακωνική Μάνη

Το Λιμένι είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Ανατολικής Μάνης και απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη.

Η ιστορία του συνδέεται άμεσα με την οικογένεια των Μαυρομιχαλαίων. Μάλιστα ο πέτρινος τετραώροφος πύργος του Πετρόμπεη δεσπόζει επιβλητικά στο λιμάνι και ξεχωρίζει με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά του.

 Το μεγαλύτερο τμήμα του χωριού είναι βραχώδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ή υπηρεσίες καθώς οι αρχές θέλουν να κρατήσουν ζωντανό και αναλλοίωτο το γραφικό χαρακτήρα του οικισμού, γράφει το travel inspiration.gr. 

 Σύβοτα – Θεσπρωτία

Τα Σύβοτα βρίσκονται στον νομό Θεσπρωτίας και αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου.

 Είναι χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο γεμάτο διάσπαρτες μικρές νησίδες και πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμο και βότσαλα. Προσφέρονται για ειδυλλιακές διακοπές, συνδυάζοντας την ηρεμία της φύσης με τον κοσμοπολίτικο αέρα της Ηπείρου που πραγματικά σε συνεπαίρνει.

 Είναι γνωστά από την αρχαιότητα για την ναυμαχία Κορινθίων και Θεσπρωτών εναντίον των Κερκυραίων, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου.

Ναύπλιο – Αργολίδα

Το Ναύπλιο βρίσκεται σε μια χερσόνησο στον Αργολικό κόλπο και αποτελεί την αλλοτινή πρωτεύουσα της Ελλάδας κατά τα χρόνια της Επανάστασης.

 Με μια πολύ μακρά ιστορία στις πλάτες της που ξεκινάει από την αρχαιότητα, συνδυάζει τους θρύλους του παρελθόντος με τη μυθολογία, την ενετοκρατία, τα Οθωμανικά χρόνια και κυρίως την Ελληνική Επανάσταση, ενώ ταυτόχρονα είναι μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή και παρασύρει τον επισκέπτη στην γεμάτη από μυστήριο ατμόσφαιρα της.

 Ανεβείτε στο Παλαμίδι, το εντυπωσιακό φρούριο με τα 999 σκαλοπάτια και την υπέροχη θέα, περπατήστε πλάι στο κύμα και αφήστε τη ματιά σας να θαυμάσει το Μπούρτζι, το “νησί-φρούριο” σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, περιπλανηθείτε στα πανέμορφα στενά με τα υπέροχα κτήρια και αφεθείτε σε μια διαμονή υψηλών προδιαγραφών που έχει να σας χαρίσει πολλές εκπλήξεις.

Βαθύ – Μέθανα

Το Βαθύ, το υπέροχο αυτό γραφικό λιμάνι, βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου των Μεθάνων και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως στην πραγματικότητα είναι το “λιμάνι των αρχαίων Μεθάνων”, καθώς η Ακρόπολη αλλά και η πόλη των αρχαίων Μεθάνων δεν ήταν μακριά.


Για όλους εκείνους που αναζητούν την ηρεμία σε συνδυασμό με το καλό φαγητό, το Βαθύ δεν είναι μακρυά.

 Σε πολύ κοντινή απόσταση μάλιστα βρίσκεται η Καμμένη Χώρα, το χωριό που είναι στην κυριολεξία χτισμένο δίπλα στον κρατήρα του θρυλικού ηφαιστείου των Μεθάνων.

Γερολιμένας – Ανατολική Μάνη

Στην Ανατολική Μάνη, στον μυχό ενός κλειστού κόλπου κοντά στο ακρωτήρι του Ταινάρου, βρίσκεται ο Γερολιμένας, ένα αλιευτικό καταφύγιο που η ονομασία του σημαίνει “Ιερός Λιμήν”. Επί τουρκοκρατίας ο Γερολιμένας ήταν ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών.

 Η φυσική, αυθεντική του ομορφιά με τους πέτρινους πύργους και τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά και οι ταβερνούλες δίπλα στο κύμα είναι όλα όσα προσφέρει, απλά, λιτά και ήρεμα…

 Από τον Γερολιμένα μπορείτε να επισκεφτείτε την πυργοπολιτεία της Βάθειας και να περπατήσετε στα στενά σοκάκια με τα μισογκρεμισμένα πυργόσπιτα… σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο παρελθόν της Μάνης.

Ερμιόνη – Αργολίδα

Η Ερμιόνη βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια πευκόφυτη χερσόνησο.

 Οφείλει το όνομά της στον μυθικό ήρωα Ερμίονα, γιό του Ευρώπου, ο οποίος ίδρυσε την αρχαία πόλη Ερμιών και γνώρισε την ακμή από τους ομηρικούς κιόλας χρόνους, ως ισχυρή ναυτική δύναμη.

 Κοσμοπολίτικη, με έντονη νησιωτική ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, πλακόστρωτα σοκάκια, παλιά αρχοντικά, καλό φαγητό και ευχάριστους ανθρώπους, η Ερμιόνη θα κλέψει σίγουρα την καρδιά σας.

Πύλος – Μεσσηνία

Η Πύλος, γνωστή και με την ονομασία Ναβαρίνο, βρίσκεται στη Μεσσηνία και είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου.

 Χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, γίνεται γνωστή από την ιστορική ομώνυμη ναυμαχία μεταξύ του συμμαχικού και τουρκοαιγυπτιακού στόλου στις 20 Οκτωβρίου 1827.

 Με τον υπέροχο αναζωογονητικό αέρα του νοτίου Ιονίου, την υπέροχη θέα στη νήσο Σφακτηρία, την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και την γνήσια ομορφιά της, μαγεύει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Αρίλλας – Θεσπρωτία

Η παραλία του Αρίλλα βρίσκεται στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάργας και το χρώμα των νερών της τα λέει όλα.

 Η χρυσαφένια ψιλή άμμος, η πυκνή βλάστηση, ο αμμώδης βυθός και τα ιδιαίτερα ρηχά, ζεστά νερά της, καθιστούν την παραλία ιδανική για παιδιά… μικρά και μεγάλα. Απαράμιλλη ομορφιά που εκπέμπει την αυθεντικότητά της και σε κερδίζει αμέσως.

 Το μικρό λιμανάκι στα νότια της παραλίας γεμίζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με διαφόρων λογιών σκάφη, που σταματούν για να απολαύσουν αυτό το υπέροχο τοπίο που τόσο απλόχερα τους προσφέρεται, δίνοντας ζωή στην ήρεμη αυτή παραλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life