Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Ανοιξιάτικη αστάθεια με βροχές φέρνει η «Ψυχρή Λίμνη» - Δείτε χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν

Καιρός: Ανοιξιάτικη αστάθεια με βροχές φ...

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Την ζέστη, τα 30άρια και την αφρικανική σκόνη θα αντικαταστήσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες και βροχές που φέρνει η «Ψυχρή Λίμνη».

«Διπρόσωπος» ο καιρός σήμερα: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς και πού θα βρέξει

«Θα έχουμε καταιγίδες οπωσδήποτε στο Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, καθώς κατεβαίνει το σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Όπως ανέφερε, «οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει, πάμε για τα κανονικά. Μόνο στην Κρήτη θα φτάσουμε τους 30 και λίγο παραπάνω βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα είμαστε στους 27-29 βαθμούς».

Για το Σαββατοκύριακο, ο κ. Γιαννόπουλος προέβλεψε ότι στα ηπειρωτικά «θα βγάλει τοπικά βροχές και καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να είναι μεσημέρι-απόγευμα. Ανοιξιάτικη αστάθεια το λέμε αυτό. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει το βράδυ της Κυριακής».

 

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μέσω X, ανέφερε: «Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΑ σήμερα και αύριο. Το κυριότερο πάντως είναι ότι επέστρεψε το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού, που μας “έλειψε” τόσο καιρό…».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης.

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά», εξήγησε μέσω του blog του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις