Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η πόρτα που θα εμποδίζει το παρκάρισμα στον μόλο- Τι θα γίνεται με όσους παίρνουν το πλοίο για Κεφαλονιά

Πάτρα: Η πόρτα που θα εμποδίζει το παρκά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προς το παρόν γίνεται προφορική ενημέρωση στους οδηγούς ότι πλέον η στάθμευση εκεί δεν θα είναι δυνατή καθώς θα την εμποδίζει μία πόρτα ενώ ο χώρος πλέον θα φυλάσσεται

Την Πέμπτη κλείνει οριστικά το μεγαλύτερο αίθριο και άτυπο πάρκινγκ της Πάτρας που είναι ο μόλος της Αγίου Νικολάου.

Προς το παρόν γίνεται προφορική ενημέρωση στους οδηγούς ότι πλέον η στάθμευση εκεί δεν θα είναι δυνατή καθώς θα την εμποδίζει μία πόρτα ενώ ο χώρος πλέον θα φυλάσσεται.

Πρόκειται για έναν χώρο όπου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ήδη καταπατηθεί αρκετές φορές ενώ υπήρξαν και φαινόμενα με οδηγούς να σπάνε αλυσίδες για να περάσουν και να παρκάρουν.

«Δεν είναι χώρος στάθμευσης, αυτό ισχύει. Αν και το έχουμε πει επανειλημμένα για πολλούς και διάφορους λόγους δεν γίνεται σεβαστό ούτε από τους επισκέπτες ούτε από τους κατοίκους της πόλης. Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται στην ευθεία του εμπορικού κέντρου της πόλης και αυτή η τακτική βολεύει όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί» λέει στο thebest.gr η Αναστασία Τογιοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού- Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης.

Καθώς στο χώρο δεν μπορεί να υπάρχει σταθερή μόνιμη κατασκευή που θα εμποδίζει το παρκάρισμα για να διευκολύνεται η φορτοεκφόρτωση των οχημάτων που προορίζονται για το καράβι που πάει στην Κεφαλονιά, υπήρχε μία πρόχειρη κατασκευή που βανδαλίζεται συστηματικά.

Όπως εξηγεί η κα Τογιοπούλου, «τώρα μπήκε μία πιο σταθερή κατασκευή ενώ θα εποπτεύεται και θα παρακολουθείται η κίνηση των οχημάτων και από την τροχαία αλλά και από τις υπηρεσίες του δήμου για να αποτρέπεται ο βανδαλισμός και να απελευθερωθεί ο μόλος. Στο παρελθόν κάποιοι επιδεικτικά έκοβαν και κατέστρεφαν τις αλυσίδες. Πλέον η κατασκευή που έχει τοποθετηθεί και είναι μία πόρτα ουσιαστικά, θα ανοίγει και θα κλείνει. Μόνο τα οχήματα που πρέπει να μπουν στο καράβι θα περνούν. Αν κάποιο  όχημα μείνει στο χώρο μετά την αναχώρηση του καραβιού, θα εγκλωβίζεται εκεί και μετά θα υπάρχουν και οι συνέπειες. Δεν θα είναι χώρος στάθμευσης για όσους θέλουν να μπουν πεζοί στο καράβι»

Να σημειωθεί πως αν ο χώρος απαλλαχθεί από τα σταθμευμένα οχήματα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βόλτα και περιπάτους.

«Δεν υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι χώροι κατά μήκος του παραλιακού μετώπου για να κάνουν κάτοικοι και επισκέπτες την βόλτα τους ειδικά τώρα που φτιάχνει ο καιρός και έχουμε μπροστά μας καλοκαίρι. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να διασφαλίσουμε αυτό το χώρο ως χώρο περιπάτου και αναψυχής για την πόλη. Θα πρέπει όλοι να μπορούν να κάνουν τον περίπατό τους με ασφάλεια στην περιοχή. Προς το παρόν γίνεται προφορική ενημέρωση όσων πάνε εκεί ότι επίκειται οριστικό κλείσιμο και την Πέμπτη θα μπουν κλειδωνιές» καταλήγει η κα Τογιοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις