Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μετά την απόπειρα δολοφονίας -«Απειλείται η ζωή του»- Συνελήφθη ο δράστης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σλοβάκος πρωθυπου...

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στη Σλοβακία, ύστερα από συνεδρίαση της κυβέρνησης

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από άνδρα που τον πυροβόλησε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, η κατάσταση της ηγείας του Φίτσο είναι απειλητική για τη ζωή του.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, καθώς η μεταφορά στην πρωτεύουσα της Μπρατισλάβα θα διαρκούσε «πολλή ώρα» όπως μετέδωσε το Skynews.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού στο Facebook, αναφέρεται: «Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά».

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης σε τοποθεσία έξω από την Μπρατισλάβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASR, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορίες του AP αναφέρουν ότι από το περιστατικό τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας του.

Μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Χάντλοβα, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό TA3.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας χτυπήθηκε στην κοιλιά.

Ο δράστης κρατείται και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στόχος του ήταν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας. 

Η στιγμή της σύλληψης κατεγράφη από ερασιτεχνικό βίντεο:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις