Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ήρωας της Eurovision ο απίστευτος καμεραμάν του Γάλλου Slimane

Ήρωας της Eurovision ο απίστευτος καμερα...

Τον αποθεώνουν στα social

Με φράσεις όπως “12 βαθμοί στον τοπ καμεραμάν της Eurovision“, “Θα πρέπει να αναφέρεται ονομαστικά στους συντελεστές της γαλλικής αποστολής” και “χειροκρότημα σε αυτό το τέρας της εικονοληψίας” οι χρήστες των social media αποθέωσαν τον άνθρωπο “πίσω” από την εικόνα του Γάλλου εκπροσώπου της Eurovision 2024, Slimane Nebchi.

Θυμίζουμε ότι η Γαλλία στη φετινή Eurovision συγκέντρωσε 445 βαθμούς και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με πρώτη την Ελβετία, δεύτερη την Κροατία και τρίτη την Ουκρανία.

Το “Mon Amour” του Γαλλο-αλγερινού τραγουδιστή ήταν ένα τραγούδι που άρεσε πολύ και για κάποιους άξιζε να βρίσκεται ακόμα και στην πρώτη θέση της Eurovision. Η εξωπραγματική φωνή του Slimane συγκλόνισε την αρένα, στάθηκε μάλιστα αρκετά μακριά από το μικρόφωνο για να ερμηνεύσει το κρεσέντο του “Amour”, κάτι που συζητήθηκε και – αν δεν κάνουμε λάθος – δεν έχει ξανασυμβεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Βλέποντας τις πρόβες του Slimane σίγουρα δεν αξιολογήσαμε όσο θα έπρεπε την μαεστρία του καμεραμάν και του ανθρώπου που έκανε την τηλεσκηνοθεσία, καθώς όπως είδαμε εκ των υστέρων σε βίντεο που κυκλοφόρησαν η συνεργασία όλων για το αποτέλεσμα που προβλήθηκε στις οθόνες μας ήταν κάτι περισσότερο από άρτια… και πάρα πολύ κουραστική.

Ο καμεραμάν στριφογυρνάει με ακρίβεια γύρω από τον Γάλλο τραγουδιστή, απομακρύνεται γρήγορα για τα μακρινά πλάνα και εμφανίζεται ξανά για να δούμε τις εκφράσεις των χεριών του τραγουδιστή. Σίγουρα δεν είναι το μοναδικό τραγούδι που είχε κοντινά πλάνα (εξάλλου και στο “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι είχαμε μονοπλάνο) … αλλά οι χρήστες στα social “τσίμπησαν” τα βιντεάκια και αποθέωσαν τον καμεραμάν αποκαλώντας τον “ήρωα”, “γίγαντα”, “beast” και… συνυπεύθυνο για την επιτυχία του Slimane.


 

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Slimane μίλησε για το ποιος είχε την ιδέα αυτής της σκηνικής του παρουσίας – γιατί φυσικά το να απομακρυνθεί από το μικρόφωνο ήταν ένα … κόνσεπτ κι αυτό: “Ήταν η ιδέα του Zack Reece, του καλλιτεχνικού μου διευθυντή. Με ξέρει από τα 16 μου. Μιλούσαμε για το σόου και μου είπε ‘Πρέπει να κάνεις αυτό που έκανες πάντα: να τραγουδάς.

Και το τραγούδι είναι να τραγουδάς χωρίς τίποτα’. Στην αρχή του είπα “Είσαι σίγουρος; Δεν ξέρω…”. Ένα βράδυ πάμε στο Orphée, ένα μπαρ στο Παρίσι όπου δούλευα παλιά, και εκεί δοκίμασα την ιδέα χωρίς μικρόφωνο και δούλεψε. Ειλικρινά δεν το μετανιώνω.”

Στην πρόβα τζενεράλε της Γαλλίας, ο Slimane έκοψε το σημείο της a capella μουσικής… ‘κάθαρσις’ και έστειλε ένα μήνυμα ειρήνης, κάτι που φυσικά δεν τόλμησε να επαναλάβει στον μεγάλο τελικό, όπου το σημείο του κρεσέντο ήταν πιο άψογο φωνητικά από κάθε άλλη φορά.

Η Γαλλία μπορεί να μην τερμάτισε πρώτη, αλλά ο Slimane – που είδε σε πέντε ημέρες τα social media του να ξεπερνούν τα 1,4 εκατομμύρια ακολούθους – ξεκινάει την πρώτη παγκόσμια περιοδεία του με πρόμο φώτο τι άλλο … αυτόν να στέκει μακριά από το μικρόφωνο.

ΠΗΓΗ news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight