Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Γάμοι ομόφυλων- Κατοχυρώθηκε το δικαίωμά τους αλλά δεν παντρεύονται

Αχαΐα: Γάμοι ομόφυλων- Κατοχυρώθηκε το δ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μετά το θόρυβο και το νομοσχέδιο… «σιωπή»

Μπορεί τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν πλέον τη δυνατότητα να περάσουν την πόρτα του Δημαρχείου και να παντρευτούν και να κατοχυρώθηκε το δικαίωμά τους, ωστόσο γάμοι  στην Αχαΐα, δεν έχουν γίνει.

Αν και θα πίστευε κανείς πως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τα ζευγάρια που θα έκαναν αυτό το βήμα θα ήταν πολλά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η εικόνα που υπάρχει από Δημαρχεία του νομού δείχνει ότι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών είναι σχεδόν μηδενικοί.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Πατρέων δεν έχει τελεστεί ακόμα γάμος ομόφυλου ζευγαριού ούτε υπάρχει κάποιος που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Ωστόσο έχει δοθεί μία άδεια, για ένα ζευγάρι ομόφυλων γυναικών, καθώς η Πάτρα είναι ο τόπος της μόνιμης κατοικίας τους. Ο γάμος όμως τελέστηκε σε άλλο Δήμο.

Στο Δήμος Αιγιαλείας, επίσης δεν έχει γίνει κάποιος γάμος αλλά ούτε και έχει προγραμματιστεί. Μόνο στο Δήμο Ερυμάνθου Δήμο Ερυμάνθου έχει προγραμματιστεί ένα γάμος ο οποίος θα γίνει μέσα στο Μάιο μεταξύ δύο γυναικών οι οποίες είναι πατρινές και επέλεξαν να παντρευτούν στο Δημαρχείο Ερυμάνθου παρόλο που όπως πληροφορηθήκαμε δεν έχουν κάποια σχέση με τον τόπο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις