Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησαν οι παραλαβές φακέλων - Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι

Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησαν οι παραλαβές...

Ο φάκελος φέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται

Ξεκίνησε να φτάνει στους ψηφοφόρους που αποφάσισαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές 2024, το σχετικό υλικό.

Οι ψηφοφόροι που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εγγραφή τους στην πλατφόρμα ώστε να ψηφίσουν με την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενημερώνονται με mail ή sms ώστε να παραλάβουν το υλικό, μέσω courier.

Η παραλαβή των φακέλων αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Να σημειωθεί πως κάθε ψηφοφόρος που θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο, θα παραλάβει έναν φάκελο, που περιλαμβάνει άλλους δύο φακέλους.

«Ο ένας φάκελος «θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, είναι σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Νάσος Μπαλέρμπας στον ΑΝΤ1.

Τι πρέπει να κάνουν οι εκλογείς
 Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε σήμερα οδηγίες στους ψηφοφόρους που θα παραλάβουν το σχετικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μόλις παραλάβει τον φάκελο ο εκλογέας, θα έχει επίσης μία υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι αυτός ο ίδιος ψηφίζει. Αν θέλει μπορεί να κάνει αυτή τη δήλωση μέσω του gov.gr οπότε δεν απαιτείται και κάποια φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου. Εάν δεν το κάνει μαζί με την υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να έχει και φωτοτυπία ταυτοποιητικού εγγράφου, δηλαδή ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης», εξήγησε.

Ο ψηφοφόρος, αφού συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, θα το βάλει στον φάκελο ψηφοφορίας. Στη συνέχεια θα βάλει τον φάκελο ψηφοφορίας στον απαντητικό φάκελο μαζί με το ταυτοποιητικό και την υπεύθυνη δήλωση και θα καλέσει την εταιρεία που του παρέδωσε τον φάκελο να τον παραλάβει.

Εντός επικράτειας, οι εταιρείες ειδοποιούν τους εκλογείς ότι μπορούν να καλούν μέχρι τις 3 Ιουνίου για να είναι εγγυημένη η παράδοση, ή θα παραδίδουν οι ίδιοι τον φάκελό τους στα γραφεία των εταιρειών μέχρι τις 4 Ιουνίου. Εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις