Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Αίγιο» στα κινεζικά σημαίνει… αγάπη! Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Δήμων Αιγιαλείας και Jinan

«Αίγιο» στα κινεζικά σημαίνει… αγάπη! Σύ...

Η ανακοίνωση

Επίσκεψη φιλίας και μελλοντικής συνεργασίας με τον Δήμο Αιγιαλείας, πραγματοποίησε στο Αίγιο αντιπροσωπεία από τον Δήμο Jinan της Ανατολικής Κίνας.

Μιας πόλης με 9,2 εκατομμύρια κατοίκους η οποία βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου και που διαθέτει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, φημισμένα πανεπιστήμια με αξιόλογο ερευνητικό έργο, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, καθώς και απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Αιγιαλείας, αναφέρει: Την πενταμελή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αιγιαλείας ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Χρήστο Κανελλή και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου «Ίωνες» κ. Ασημάκη Σταυρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, ο αντιδήμαρχος της Jinan κ. Wang Maozhen και οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν, δήλωσαν γοητευμένοι από την Αιγιάλεια, την ιστορικότητα και τη μοναδική γεωγραφική της ιδιαιτερότητα και ομορφιά, τονίζοντας ότι επέλεξαν να επισκεφθούν την πόλη του Αιγίου, να υπογράψουν σύμφωνο φιλίας με τον οικείο Δήμο και να απευθύνουν χείρα αμοιβαίας φιλίας, προώθησης και ανταλλαγής ιδεών και ανάπτυξης συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Εξάλλου, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το ότι «Αίγιο» στα κινεζικά σημαίνει «βαθιά αγάπη», όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ακολούθως οι πέντε Κινέζοι αξιωματούχοι ξεναγήθηκαν στην πόλη του Αιγίου και έκαναν στάση στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, θαυμάζοντας το εμβληματικό κτίριο και επισκέφθηκαν την έκθεση «Εύφωνες Μνήμες» του κ. Σάκη Παπαδημητρίου, που περιλαμβάνει παραδοσιακά και λαϊκά μουσικά όργανα από την Ελλάδα και τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Κίνα!

Ο κ. Καλογερόπουλος σε δηλώσεις του εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος για το ότι με αυτή τη συνάντηση μπήκαν τα θεμέλια μιας ωραίας σχέσης με μια ιστορική πόλη της μακρινής Κίνας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή είναι πάντοτε ανοιχτή σε ανάλογες κινήσεις εξωστρέφειας που προωθούν την Αιγιάλεια ως τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις