Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου ετοι...

Οι ΗΠΑ και μια σειρά από χώρες της Δύσης έχουν καλέσει ανοιχτά το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε επίθεση στην Ράφα

Ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ,, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχεδιάζει να εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Όπως ανέφερε ο αναλυτής της εφημερίδας Haaretz, Amos Harel, η κυβέρνηση του Ισραήλ πληροφορήθηκε για το ενδεχόμενο ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Karim Khan, να προχωρήσει στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης αυτή την εβδομάδα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός στην τελευταία δημόσια δήλωσή του σημείωσε ότι οι επικείμενες αποφάσεις του ΔΠΔ ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα «επικίνδυνο προηγούμενο που θα απειλεί τους στρατιώτες και τους αξιωματούχους κάθε δημοκρατίας που μάχεται την εγκληματική τρομοκρατία και την επιθετικότητα». Κι ενώ το ενδεχόμενο μιας επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης στην Ράφα παραμένει ανοιχτό, η Χαμάς δημοσιοποίησε νέο προπαγανδιστικό βίντεο με δύο Ισραηλινούς ομήρους ως μοχλό πίεσης στο Τελ Αβίβ, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι η επιχείρηση στην Ράφα μπορεί να αναβληθεί εάν απελευθερωθούν οι όμηροι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, απηύθυνε έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμβουν, ώστε να αποτραπεί η επίθεση.

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ συγκαταλέγονται μεταξύ των κρατών που απέσυραν την υπογραφή τους από την ιδρυτική συνθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που προβλέπει ποινικές ευθύνες για τέλεση εγκλημάτων, συμμετέχοντας ήδη στην προσπάθεια να εμποδίσουν τα εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας μπροστά σε μια ενδεχόμενη επίθεση στην Ράφα. Πηγές στο Reuters κάνουν λόγο για επίσκεψη αντιπροσωπείας της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα 29 Απριλίου με στόχο να συζητήσει μια πρόταση εκεχειρίας που παραδόθηκε στις μεσολαβήτριες χώρες Κατάρ και Αίγυπτο, όπως και την απάντηση του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς – γνωστός για τις σκληροπυρηνικές εθνικιστικές του θέσεις – κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να προχωρήσει στην επίθεση στην Ράφα, χαρακτηρίζοντας ως ταπεινωτική ήττα μια πιθανή συμφωνία του Ισραήλ με τις προτάσεις της Αιγύπτου.

Οι ΗΠΑ και μια σειρά από χώρες της Δύσης έχουν καλέσει ανοιχτά το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε επίθεση στην Ράφα, λόγω των πιθανών απωλειών αμάχων.

 

Πηγή:enikos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις