Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση Μακρόν για ένταξη των πυρηνικών της Γαλλίας στην άμυνα της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Πρόταση Μακρόν για ένταξη των πυρηνικών ...

Ως μέρος μιας «αξιόπιστης ευρωπαϊκής άμυνας» έναντι των απειλών από τη Ρωσία

Ο Εμανουέλ Μακρόν προτείνει να δημιουργηθεί μια πυρηνική ασπίδα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας τα πυρηνικά της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Politico, ο Μακρόν σε συνέντευξή του δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει τη χρήση πυρηνικών κεφαλών της Γαλλίας ως μέρος μιας «αξιόπιστης ευρωπαϊκής άμυνας» έναντι των απειλών από τη Ρωσία.

«Είμαι υπέρ της έναρξης αυτής της συζήτησης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει πυραυλική άμυνα, όπλα μεγάλου βεληνεκούς, πυρηνικά όπλα για όσους έχουν ή αντίστοιχα για όσους έχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο.

Επίσης ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως «Η Γαλλία θα διατηρήσει την ιδιαιτερότητά της, αλλά είναι έτοιμη να συμβάλει περισσότερο στην άμυνα του ευρωπαϊκού εδάφους».

Ο Μακρόν υιοθετεί όλο και πιο σκληρή στάση κατά της Ρωσίας, ενώ έχει ξαναπροτείνει χρήση πυρηνικών για την άμυνα της ΕΕ το 2020, όταν κάλεσε για στρατηγικό διάλογο σχετικά με τον ρόλο του πυρηνικού αποτρεπτικού μηχανισμού της Γαλλίας στη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης. Η Γερμανία δεν έχει αποδεχτεί αυτή την πρόταση, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2024 ο ηγέτης του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος του CSU Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει αυτή την πρόταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις