Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πόση σημασία δίνουμε στα υφάσματα των παιδικών ρούχων

Πόση σημασία δίνουμε στα υφάσματα των πα...

Διαβάστε και ενημερωθείτε σχετικά

Όταν οι γονείς αγοράζουν παιδικά ρούχα, είναι σύνηθες να δίνουν προτεραιότητα στο στυλ έναντι της λειτουργικότητας και της ασφάλειας . Ωστόσο, τα υλικά που είναι κατασκευασμένα τα ρούχα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ζωτικής σημασίας. Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι τα υφάσματα που ράβονται τα παιδικά ρούχα θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: επαρκή αναπνοή, ικανότητα απορρόφησης ιδρώτα και ικανότητα να μην προκαλούν ευαισθησίες ή αλλεργίες.

Η πρώτη και πιο κοινή επιλογή όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση των παιδιών είναι οι φυσικές ίνες. Φυσικά, ακόμη και στην περίπτωση των υλικών από φυσικές ίνες, πρέπει να δώσετε προσοχή σε περισσότερα χαρακτηριστικά από τη σύνθεση του ίδιου του υλικού. Το βαμβάκι μπορεί να καλλιεργηθεί με τη χρήση φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων ή τεχνητών λιπασμάτων και στο στάδιο της επεξεργασίας των ινών μπορούν να χρησιμοποιηθούν χημικά λευκαντικά και βαφές. Η καλύτερη επιλογή για τα παιδικά ρούχα θα είναι το βιολογικό βαμβάκι, το οποίο καλλιεργείται χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές ουσίες.

Το βαμβάκι είναι το καλύτερο υλικό για να έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα του μωρού. Προσοχή όμως όταν επιλέγετε βαμβακερά για βρεφικά ρούχα ή παιδικά ρούχα, προσέξτε τα πιστοποιητικά των υλικών. Τόσο το συμβατικό όσο και το οργανικό βαμβάκι υποβάλλονται σε ολοκληρωμένες δοκιμές ελέγχοντας τα υφάσματα για την παρουσία δημοφιλών αλλεργιογόνων και επιβλαβών χημικών ουσιών. Τα ασφαλή βαμβακερά υφάσματα για παιδιά είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, επιβλαβείς βαφές, λευκαντικά και αλλεργιογόνα. Τέτοια εγγύηση ασφάλειας είναι όλα τα βαμβακερά υφάσματα με το πιστοποιητικό OEKO-TEX Standard 100 Class I. Το βαμβάκι με πιστοποίηση OEKO-TEX είναι ασφαλές σε επαφή με το δέρμα και το σάλιο των παιδιών, ακόμη και των μικρότερων, κάτω των 3 ετών. Υπάρχουν πολλά είδη βαμβακερών υφασμάτων και πλεκτών υφασμάτων στην αγορά, γι' αυτό αξίζει να μάθετε ποια είναι καλύτερα για τα παιδιά.

Για να σας διευκολύνουμε έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα παιδικά υφάσματα για παιδικά ρούχα.

 

1) Βαμβάκι

Το βαμβάκι θεωρείται από τα παλιά χρόνια ως ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Το βαμβάκι επίσης είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά στα παιδικά ρούχα. Είναι ισχυρό και ανθεκτικό, αλλά αφήνει το δέρμα να αναπνέει και είναι πολύ απορροφητικό. Είναι ιδανικό για παντελόνια, πουκάμισα, παιδικά φορέματα, βρεφικά φορμάκια και πιζάμες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Δεν προκαλεί αλλεργίες, είναι φυσικό και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα χημικά.

Το βαμβάκι είναι επίσης υποαλλεργικό, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Ωστόσο, έχει πολλά μειονεκτήματα, όπως το δύσκολο σιδέρωμα και η τάση να αλλάζει μορφή κατά το πλύσιμο. Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα πολλές εταιρείες συνήθως σε μικρό ποσοστό συμπληρώνουν και άλλα υλικά στα βαμβακερά υφάσματα όπως είναι η ελαστίνη ή ο πολυεστέρας.

 

2) Λινό

Το λινό, όπως και το βαμβάκι, είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυσικό ύφασμα. Το λινο είναι φτιαγμένο από ίνες λιναριού και είναι ένα από τα παλαιότερα υφάσματα που υπάρχουν στον κόσμο. Τα λινά ρούχα είναι ιδανικά για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, επιτρέπουν στον αέρα να περάσει και συγκρατούν την υγρασία, αλλά είναι δύσκολο να σιδερωθούν.

Το λινό είναι ένα ύφασμα που αφήνει τον αερα να κυκλοφορεί στο δέρμα, καθιστώντας το ιδανικό για ζεστό καιρό, αλλά δυστυχώς, ζαρώνει εύκολα και δεν είναι τόσο απορροφητικό όσο κάποια άλλα υφάσματα. Το φυσικό λινό είναι κάπως τραχύ όταν το αγγίζετε, οπότε θα λέγαμε πως δεν είναι ιδανικό για ένα νεογέννητο μωρό. Τα λεπτά λινά ρούχα, από την άλλη πλευρά, είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση.

 

3) Σατέν

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται το σατέν, φαντάζονται ακριβά νυχτικά και ρόμπες. Ωστόσο, αυτό το πολυτελές ύφασμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή παιδικών ρούχων. Αν και δεν είναι τόσο κοινό όσο άλλα υλικά, έχει ορισμένα πλεονεκτήματα.

Το σατέν είναι ένα λείο ύφασμα με γυαλιστερή επιφάνεια που είναι κατασκευασμένο από ίνες μετάξι ή πολυεστέρα. Χρησιμοποιείται συχνά σε παιδικά ρούχα, όπως φορέματα. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι ότι καθαρίζεται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε οποιαδηποτε βρωμιά υπάρχει πάνω στο ύφασμα. Εκτός από εύκολο στη φροντίδα, το σατέν είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό.

Το σατέν έχει επίσης καλό αερισμό και είναι απλό στο σιδέρωμα καθιστώντας το κατάλληλο για παιδικά ρούχα. Το σατέν θα διατηρήσει τη θερμοκρασία του δέρματος του παιδιού σταθερή λόγω της χαμηλής μεταφοράς θερμότητας. Τα σατέν ρούχα σχεδόν ποτέ δεν ζαρώνουν και είναι αρκετά ανθεκτικά, καθιστώντας τα μια από τις καλύτερες επιλογές για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 

4) Fleece

Το Fleece είναι ένα είδος συνθετικού τεχνητού υφάσματος που χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή παιδικών ενδυμάτων. Είναι ένα δημοφιλές ύφασμα για παιδικά ρούχα για αγόρια και για κορίτσια επειδή είναι ζεστό, ανθεκτικό και προσιτό. Το Fleece είναι κατασκευασμένο από ίνες που της παίρνουν από ανακυκλωμένα πλαστικά και χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή παιδικών φούτερ, μπουφάν και καπέλων. Το Fleece είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα, επειδή είναι ελαφρύ και ζεστό.

Αν και το φλις δεν αναπνέει τόσο καλά όσο κάποια άλλα υφάσματα, στεγνώνει γρήγορα και δεν συγκρατεί τις μυρωδιές. Είναι επίσης πολύ εύκολο στη φροντίδα του - μπορείτε απλά να βάλετε στο πλυντήριο με χλιαρό νερό. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα του fleece είναι ότι μπορεί να χαλάσει εύκολα εάν δεν το φροντίζετε σωστά.

 

5) Μαλλί

Το μαλλί είναι ένα φυσικό υλικό με πολλά οφέλη, αλλά απαιτεί προσεκτικό χειρισμό στον καθαρισμό του και φροντίδα. Είναι ένα ύφασμα που φτιάχνεται από το τρίχωμα των ζώων, συνήθως από πρόβατα. Είναι ένα ζεστό και ανθεκτικό υλικό που χρησιμοποιείται συχνά σε παιδικά χειμερινά ρούχα, όπως παλτά, πουλόβερ και καπέλα. Το μαλλί είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα, επειδή αναπνέει, απορροφά και μονώνει.

Ωστόσο, το μαλλί μπορεί να είναι ακριβό και μπορεί επίσης να ερεθίσει το δέρμα εάν δεν έχει καθαριστεί σωστά. Επιπλέον, τα μάλλινα ρούχα θα πρέπει να αποθηκεύονται προσεκτικά για να αποφευχθεί η καταστροφή τους από τον σκόρο. Συνολικά, το μαλλί είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα, αλλά απαιτεί λίγο περισσότερη φροντίδα από κάποια άλλα υφάσματα.

Αυτά είναι μόνο μερικά υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή παιδικών ρούχων. Η τελική επιλογή υλικού καθορίζεται από τη λειτουργία του προϊόντος και την περίοδο στην οποία κατασκευάζεται. Μεταξύ όλων των ειδών, τα παιδικά υφάσματα φτιαγμένα με φυσικά υλικά είναι πολύ δημοφιλή και μοντέρνα. Το βαμβάκι, το λινό και το μαλλί είναι τα υλικά όπου οι ίνες τους αναπνέουν, έχουν αυξημένα υποαλλεργικά χαρακτηριστικά και σχετικά άνετη αίσθηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά