Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τόσο πυκνή η σκόνη που μπορούσες να φωτογραφήσεις τον ήλιο - Λεπτομέρειες στην επιφάνειά του - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τόσο πυκνή η σκόνη που μπορούσες ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο

Η πυκνότητα της σκόνης ήταν τέτοια το μεσημέρι της Τρίτης που κανείς μπορούσε να διακρίνει χωρίς κίνδυνο και με γυμνό μάτι τον ήλιο, όπως συνηθως φαίνεται το φεγγάρι. 

Η ποσότητα της σκόνης που εκτός των άλλων περιοχών της χώρας σκέπασε και την Αχαΐα, λειτούργησε ως φίλτρο στην ηλιακή ακτινοβολία επιτρέποντας ακόμη και την παρατήρηση του ήλιου, χωρίς κάποιο ειδικό φίλτρο.

Η αφρικανική σκόνη κάλυψε και την Πάτρα κάνοντας τον ήλιο να προσιδιάζει στην σελήνη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που φωτογράφισαν τον ήλιο, που υπο άλλες συνθήκες δεν θα απεικονιζόταν τόσο καθαρά. Μάλιστα στην επιφάνειά του μπορούσε κανείς να διακρίνει ηλιακές κηλίδες.

Επειδή η απευθείας παρατήρηση του ήλιου με γυμνό μάτι προκαλεί βλάβες στην όραση, η ερασιτεχνική παρατήρηση των ηλιακών κηλίδων διεξάγεται γενικώς έμμεσα με τη χρήση προβαλλόμενων ειδώλων του Ηλίου, ή και απευθείας μέσα από προστατευτικά φίλτρα.

Τον ρόλο του φίλτρου την Τρίτη έπαιξε η αφρικανική σκόνη, γεγονός που επέτρεψε ακόμη και μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, την καταγραφή ηλιακών κηλίδων στην επιφάνεια του ήλιου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις