Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Επιτυχημένη η επιμορφωτική Ημερίδα του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής

Πάτρα: Επιτυχημένη η επιμορφωτική Ημερίδ...

Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Στόχων και Δεξιοτήτων για τις ηλικίες 0 έως 6 ετών, και την Συνεργασία μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας

Σε πολύ θετικό κλίμα και με εντυπωσιακή ανταπόκριση από την κοινότητα εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 η 1η Επιμορφωτική Ημερίδα του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δ.Ε.Ι.Ν. (Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α.) με θέμα “Παιδί 0 έως 6 ετών”, στο ξενοδοχείο My Way στην Πάτρα.

Η συγκεκριμένη Ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΣΙΚΕΠΑ, με την ευγενική χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς και τη στήριξη τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και της Αντιδημαρχίας Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Πατρέων.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με τις εισηγήσεις τους η Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Αχαΐας, καθώς και καθηγητές και στελέχη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ Δέλτα 360Ο.

Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Φωκίωνας Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα καθώς και η κυρία Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας στο Δήμο Πατρέων.

Στο αξιόλογο αυτό εκπαιδευτικό εγχείρημα έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί η συνεργασία τριών φορέων, κρατικών και ιδιωτικών, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους ανέδειξαν την αξία της προσχολικής εκπαίδευσης και την σημασία της για την ανάπτυξη ευτυχισμένων, ευφυών και συναισθηματικά ολοκληρωμένων ανθρώπων!

Μέσα από τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Στόχων και Δεξιοτήτων για τις ηλικίες 0 έως 6 ετών, την Συνεργασία μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνικές όπως το Λαϊκό Παραμύθι, η Εκπαιδευτική Ρομποτική και η Μουσικοκινητική.

Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση την κοινότητας των εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας στην 1η αυτή Επιμορφωτική Ημερίδα του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δ.Ε.Ι.Ν. (Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α.) με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες, τόσο δια ζώσης στη κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, όσο και διαδικτυακά παρακολουθώντας εξ αποστάσεως από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Τα Παιδαγωγικά θέματα που αναπτύχθηκαν στην Ημερίδα:

Η 1η Επιμορφωτική Ημερίδα του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δ.Ε.Ι.Ν. (Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α.) με θέμα “Παιδί 0 έως 6 ετών”, ξεκίνησε με την εισήγηση της κας. Τσίρμπα Χρυσούλας (Σύμβουλος Εκπαίδευσης), η οποία στην εισήγησή της ανέπτυξε ένα από τα σημαντικότερα θέματα που επηρεάζουν την ποιότητας της σύγχρονης προσχολική εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα Σπουδών του Υπ. Παιδείας, το οποίο καλύπτει τους γνωστικούς και αναπτυξιακούς στόχους των ηλικιών της

υποχρεωτικής εκπαίδευσης 4 έως 6 ετών και την ανάγκη σύνδεσής του με ένα

αντιστοιχα δομημένο και σωστά προσαρμοσμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών

δεξιοτήτων, που να αφορά στις ηλικίες 0 έως 4 ετών. Αμέσως μετά η κα. Στρουμπούτα

Σοφία και η κα. Παπαναστασοπούλου Θεοδώρα, νηπιαγωγοί και καθηγήτριες του ΙΕΚ

Δέλτα 360°, ανέπτυξαν την αξία της Σχέσης μεταξύ του Σύγχρονου Σχολείου και της Οικογένειας και τον αντίκτυπό της στην ομαλή ένταξη του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο και στην ανάπτυξη των κοινωνικών του δεξιοτήτων.

Η κα. Καραχάλιου Ρούλα, η οποία είναι νηπιαγωγός και καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μίλησε για τις Τεχνικές Δημιουργίας και Αφήγησης του ΛαΪκού Παραμυθιού και ανέπτυξε, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, την αξία του στη σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση και τον ρόλο του στην ανάπτυξη της φαντασίας και της κριτικής σκέψης των παιδιών. Από το παραδοσιακό παραμύθι, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο είχε ανέκαθεν την δική του, ξεχωριστή θέση σε κάθε τάξη, η αμέσως επόμενη εισηγήτρια, κα. Κατριμπούζα Αλεξία, επίσης νηπιαγωγός και καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, παρουσίασε μία καινοτόμα και ιδιαίτερα σύγχρονη εκπαιδευτική τεχνική, την Εκπαιδευτική Ρομποτική, η οποία συνεχώς κερδίζει περισσότερους υποστηρικτές.

Τέλος, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Ημερίδας, μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους τους συμμετέχοντες. Η αίθουσα γέμισε με κρουστά μουσικά όργανα και μπαλόνια και η κα. Μπρούζου Μαρία, καθηγήτρια μουσικής/μουσικοκινητικής μίλησε για τον ρόλο της Μουσικής και της Κίνησης στην σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, κλείνοντας την εισήγησή της με ένα παιχνίδι ρυθμού και δραματοποίησης, χρησιμοποιώντας τεχνικές μουσικοθεραπείας!

Πιστός στην επιδίωξή του για συνεχή και ποιοτική επιμόρφωση των στελεχών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των μονάδων του και στηρίζοντας ουσιαστικά την ευρύτερη κοινότητα των εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δ.Ε.Ι.Ν. (Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α.) αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την αξία της προσχολικής εκπαίδευσης στην σύγχρονη εποχή, αξιοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα και τεχνικές!

Μέσα από δράσεις σαν και την σημερινή, αποδεικνύεται έμπρακτα πως δίκαια κατέχει πρωτεύοντα ρόλο δίπλα στην ελληνική οικογένεια, αναλαμβάνοντας με υπευθυνότητα και σεβασμό την ολόπλευρη και ποιοτική εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

*Το ενημερωτικό υλικό της επιμορφωτικής Ημερίδας, εκ μέρους του Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α. και της οργανωτικής επιτροπής εστάλη από την Γεώρμα Κατερίνα, Πρόεδρο ΣΙΚΕΠΑ & Ιδιοκτήτρια Κέντρου Προσχ. Εκπαίδευσης και τον Ρεζίτη Σωτήρη, Μέλος Δ.Σ. ΣΙΚΕΠΑ, Ιδιοκτήτη Κέντρου Προσχ. Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture