Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώνεται απόψε Τετάρτη το 3ήμερο προβολών του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Πάτρα: Ολοκληρώνεται απόψε Τετάρτη το 3ή...
Μαρτάτος Tάκης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στις 19.30 την βραβευμένη ταινία ανιμέισον «Η Dilili στο Παρίσι» και στις 21.30 το φιλμ «La Bataile de Sulferino - Πανικός» της Justine Triet

Με την προβολή 2 ακόμη ταινιών, βραβευμένων παραγωγής 2016 και 2013, ολοκληρώνεται απόψε Τετάρτη 10/4/2024 το τριήμερο προβολών του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα.

Στις 19.30 θα παιχθεί η ταινία «Dillili a Paris» που έχει τιμηθεί στα César 2019 (τα Γαλλικά Όσκαρ) με το Βραβείο καλύτερης ταινίας animation.

Θα ακολουθήσει στις 21.30 η ταινία «La Bataile de Sulferino - Πανικός» σε σκηνοθεσία Justine Triet, παραγωγής 2013. Η Justine Triet που το 2023 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών με την «Ανατομία μίας πτώσης – Αnatomie d’ un Chute», έφτασε κατόπιν και έως τα βραβεία Όσκαρ.

Το φιλμ «La Bataile de Sulferino - Πανικός» είχε προβληθεί στο πρόγραμμα ACID των ανεξάρτητων παραγωγών στις Κάννες το 2013.

ΣΥΝΟΨΗ

6 Μαΐου 2012, οδός Σολφερίνο. Η Laetitia, δημοσιογράφος για την τηλεόραση καλύπτει τις προεδρικές εκλογές. Είναι επίσης η μέρα που ο Vincent, ο πρώην της, καταφτάνει αποφασισμένος να επισκεφτεί τις κόρες του. Δύο έφηβες εκτός ελέγχου, μια μπέιμπι σίτερ σε απόγνωση, ένας περαστικός εραστής, ένας μισάνθρωπος δικηγόρος, η Γαλλία κομμένη στα δύο: είναι Κυριακή, όλα μπερδεύονται, τίποτα δεν πάει καλά!

Με τους: Laetitia Dosch, Vincent Macaigne, Arthur Harari, Virgil Vernier.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Η ταινία προβάλλεται σε νέα remastered κόπια με υπότιτλους στα ελληνικά.

Όπως προείπαμε, στις 19.30 θα προβληθεί η ταινία «Η Dilili στο Παρίσι» σε σκηνοθεσία Michel Ocelot, μία συμπαραγωγή Γαλλίας, Γερμανίας και Βελγίου, του 2016 με διάρκεια 95 λεπτά.

Πρόκειται για ένα Animation, δράμα (έγχρωμο).

ΒΡΑΒΕΙΑ

César 2019 — Βραβείο καλύτερης ταινίας animation.

ΣΥΝΟΨΗ

Στο Παρίσι της Belle Époque η μικρή Dilili διεξάγει έρευνα για την εξαφάνιση νεαρών κοριτσιών. Στον δρόμο της θα συναντήσει συναρπαστικούς άντρες και γυναίκες που τη βοηθούν μα συλλέξει στοιχεία. Ακούγονται οι Prunelle Charles-Ambron, Enzo Ratsito, Natalie Dessay.

Οι δύο αυτές ταινίες είναι ενταγμένες στο τμήμα "Το Παρίσι χωρίς Κλισέ" του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας.

Χορηγός του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος είναι η L’Oreal Paris. Μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζουν τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture