Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: Αλαζονεία της κυβέρνησης βλέπει το 63%

Δημοσκόπηση: Αλαζονεία της κυβέρνησης βλ...

Πιο επιτυχημένος υπουργός ο «κανένας»

Αλαζονεία της κυβέρνησης βλέπει το 63% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της ALCO, η οποία κατέγραψε την άποψη των πολιτών για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και το προφίλ όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Το 63% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι συμφωνεί με την κατηγορία της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Επίσης, το 72% πιστεύουν ότι επιδεινώνεται η κατάσταση με τις τιμές των βασικών αγαθών. Το 16% θεωρεί ότι είναι σταθερή και μόλις το 9% εκτιμά ότι βελτιώνεται η κατάσταση.

 Δημοσκόπηση: Πιο επιτυχημένος υπουργός ο «κανένας»
Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν τους υπουργούς που θεωρούν πιο επιτυχημένους.

Ο Νίκος Δένδιας σταθερά είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, με ποσοστό 35%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης (14%). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 37%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στην ίδια ερώτηση το ποσοστό του Νίκου Δένδια ανεβαίνει στο 55% και του Κυριάκου Πιερρακάκη στο 31%.

Η άποψη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Όταν στη δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης, το 13% επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, που προηγείται με μία μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Άλλο κόμμα», λέει το 8%, την ώρα που η απάντηση «κανένα» συγκεντρώνει το 44%.

Το προφίλ των αναποφάσιστων
Από τους αναποφάσιστους, το 41% δηλώνουν ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα, ένα 12% απαντά ότι επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, το 9% το ΠΑΣΟΚ και το 8% ψήφισαν τους Σπαρτιάτες.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων
Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, για τη Νέα Δημοκρατία είναι στο 61%, τέσσερις μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο μονάδες και η συσπείρωσή του ανεβαίνει στο 58%. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη είναι στο 76%, με απώλεια τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Όσο για το αν τους ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές, το 24% απαντούν «πολύ», το 34% «αρκετά», το 30% «λίγο» και το 12% καθόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις