Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. απήντησε ευγενικά στο αστείο του Τζίμι Κίμελ στην τελετή των Όσκαρ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. απήντησε ευγενικά ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο 59χρονος Αμερικανός ηθοποιός παίζει τώρα στην τηλεοπτική σειρά "The Sympathizer" που βασίζεται σε βραβευμένο με Πούλιτζερ, βιβλίο

Ο 59χρονος Αμερικανός σταρ Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που φέτος κέρδισε επάξια το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, σχολίασε όπως έγινε γνωστό, για πρώτη φορά το αστείο του δημοφιλούς παρουσιαστή της λαμπερής βραδιάς των Όσκαρ, Τζίμι Κίμελ για την ιστορία του εθισμού του.

Στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ ο Τζίμι Κίμελ ήταν για τέταρτη φορά από το 2017 οικοδεσπότης.

Κατά τον εναρκτήριο μονόλογό του, ο Αμερικανός κωμικός, σεναριογράφος και παρουσιαστής έκανε ένα αστείο αναφερόμενος στην ιστορία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. όσον αφορά στην κατάχρηση ουσιών.

«Αυτό είναι το υψηλότερο [highest] σημείο της μακράς και λαμπρής καριέρας του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, καλά, ένα από τα υψηλότερα σημεία» είπε ο Κίμελ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ηθοποιός είναι νηφάλιος. Η λέξη «high» χρησιμοποιείται για την κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Όταν ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο αγαπημένος «Ironman» του κοινού, ακούμπησε τη μύτη του σε ένδειξη αναγνώρισης, ο Τζίμι Κίμελ ρώτησε: «Μήπως είναι κίνηση για ναρκωτικά;». Τότε ο ηθοποιός έκανε χειρονομία στον Κίμελ να προχωρήσει.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ρωτήθηκε για το αστείο σε συνέντευξη στο Esquire και απήντησε ευγενικά: «Δεν με νοιάζει. Λατρεύω τον Τζίμι Κίμελ. Νομίζω ότι είναι εθνικός θησαυρός».

Ο Ντάουνι Τζούνιορ που είχε γενέθλια πριν λίγες μέρες στις 4 Απριλίου, είχε προταθεί ξανά για Όσκαρ, για το «Τσάπλιν» το 1993 (για α’ ανδρικό) και για β΄ανδρικό ρόλο για την κωμική περιπέτεια «Τροπική καταιγίδα» το 2008.

Από τους πρώτους ρόλους του που τον ανέδειξαν σε είδωλο ήταν το 1987 στην νεανική, κοινωνική ταινία «Λιγότερο από το μηδέν».

Στο μεταξύ ο Ντάουνι Τζούνιορ πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο, όπως είδαμε και σε άρθρο στο περιοδικό Time, στη νέα τηλεοπτική σειρά με στοιχεία δράματος όσο και μαύρης κωμωδίας, με τίτλο «The Sympathizer» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2015, του Viet Thanh Nguyen - Βιέτ Ταν Νγκουιέν & δείχνει μία άλλη ματιά του «καταραμένου» για την Αμερική πολέμου του Βιετνάμ. Η σειρά, δημιουργία των Park Chan-wook και Don McKellar, με τον Park να σκηνοθετεί επίσης τη σειρά, κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου 2024 στο HBO.

Eκτός του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, παίζουν ο Hoa Xuande και η Σάντρα Ο καθώς και η Nguyen Cao Ky Duyen.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Όπως είδαμε τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ...

Όπως είδαμε τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο "Οπενχάιμερ" των 7 βραβείων Όσκαρ.

Σχεδόν αγνώριστος στο νέο του ρόλο, στην...

Σχεδόν αγνώριστος στο νέο του ρόλο, στην τηλεοπτική σειρά "The Sympathizer" του HBO.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture