Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα- Πυρκαγιές: «Είμαστε έτοιμοι αλλά δεν επαρκούμε»- Φωτιές και εκτός αντιπυρικής περιόδου

Δυτ. Ελλάδα- Πυρκαγιές: «Είμαστε έτοιμοι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Φερτάκης

Σε ετοιμότητα αλλά με προσωπικό που «δεν επαρκεί» βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα με τα πρώτα δείγματα σχετικά με τις πυρκαγιές να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο μετά το πέρας δηλαδή της επίσημης αντιπυρικής περιόδου, σημειώθηκαν δασικές πυρκαγιές και μάλιστα αρκετές δεκάδες,  από την Κάρυστο ως το Πήλιο και από τη Μεσσηνία ως την Αρκαδία. Μόλις λίγους μήνες μετά, το ημερολόγιο μπορεί πια να δείχνει αρχές Απριλίου αλλά οι πυροσβέστες έχουν ήδη μπει στη μάχη με τις φλόγες.

Μετά από έναν θερμό χειμώνα, όλα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί από τα  δυσκολότερα στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Οι πρόσφατες φωτιές, στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου δείχνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως η αντιπυρική περίοδος, που ξεκινά τον Μάιο, δεν μπορεί να ορίσει το χρονικό πλαίσιο εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Φερτάκης, «η ετοιμότητα είναι σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο.  Ωστόσο πρόβλημα είναι η έλλειψη του μόνιμου προσωπικού γενικών καθηκόντων. Δεν έγιναν τέτοιες προσλήψεις με αποτέλεσμα να είμαστε λίγοι.

Ειδικά στη Δυτική Ελλάδα όπου η επικινδυνότητα είναι μεγάλη λόγω της μεγάλης δασικής κάλυψης και της μορφολογίας, το Σώμα είναι αντιμέτωπο με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Υπάρχει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός ο οποίος μάλιστα φέτος γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί, όμως η απουσία προσωπικού παραμένει. Άρα ενώ το διαθέσιμο προσωπικό είναι έτοιμο να επιχειρήσει ανά πάσα στιγμή όπου χρειαστεί, δεν επαρκεί. Να σημειώσουμε ότι ειδικά για την Πάτρα η έλλειψη 2ου πυροσβεστικού σταθμού είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις