Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σπιράλ στο Παιδαγωγικό Θεραπευτικό Κέντρο «Μέριμνα»

Το σπιράλ στο Παιδαγωγικό Θεραπευτικό Κέ...

Δράση κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης της Ομάδας Εργασίας #εθελοντισμός

"Με την απόκτηση καινούριων φίλων μες στα λαμπερά χρώματα της Άνοιξης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια ακόμη δράση κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης της Ομάδας Εργασίας #εθελοντισμός της δημοτικής παράταξης σπιράλ", αναφέρει με ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει:

"Ήταν μία δράση με εξαιρετικό ενδιαφέρον και έντονο αντίκτυπο σε όσους συμμετείχαν.

Το απόγευμα της "Καθαράς Τετάρτης" 20 Μαρτίου 2024 μέλη του σπιράλ, πρεσβευτές του εθελοντισμού στην πόλη, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Παιδαγωγικού - Θεραπευτικού Κέντρου "ΜΈΡΙΜΝΑ", όπου σε συνεννόηση με το ευπροσήγορο προσωπικό, προσέφεραν συντροφιά, απασχόληση και δημιουργικό χρόνο στους ωφελούμενους του κέντρου, παίζοντας παιχνίδια γνωριμίας και σύζευξης σχέσεων μεταξύ των παρευρισκόμενων. Η όμορφη συναναστροφή με τα παιδιά κατέληξε στην κατασκευή πρωτότυπου ατομικού χαρταετού με απλά υλικά και πολύ μεράκι.

Με σύμμαχο το απογευματινό αεράκι του Γηροκομειού, οι χαρταετοί πέταξαν και καθρέφτισαν χαμόγελα και ευχαρίστηση στον πατραϊκό ουρανό, ενώ η ξενάγηση στους αίθριους περιβάλλοντες χώρους του Κέντρου από τα ίδια τα παιδιά, επισφράγισε μια δυνατή σχέση με ενσυναίσθηση και σεβασμό στους νέους -κατά κύριο λόγο- συμπολίτες μας, όπου η συμπερίληψη και η συνεργασία αποτελούν όρους ζωής και ελπίδας.

Αποχαιρετίσαμε τους καινούριους μας φίλους με την υπόσχεση πως θα επανέλθουμε σύντομα με όση στοργή, κατανόηση των συνθηκών και ενδιαφέρον απαιτείται, αφού στόχος της ομάδας #εθελοντισμός του σπιράλ θα είναι πάντα η διαρκής επικοινωνία, οργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με ιδιαίτερο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Συμμετείχαν τα μέλη της Ομάδας Εθελοντισμού: Άντα Ρεμούντη, συντονίστρια, Δημήτρης Παπαλάμπρου, 'Ασπα Κουλουμπή και Ανθή Οχτάρα, με την συνοδεία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της δημοτικής παράταξης σπιράλ Μαρίας Γούβη. Θερμές ευχαριστίες στο Μέλος μας Ανδρέα Στελλάτο για την ευγενική χορηγία φρούτων προς την "Μέριμνα" καθώς και στη φίλη του σπιράλ Μαρουσώ Ευγένη για την προσφορά της σε είδη που χρειάζονταν.

Το σπιράλ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες και στο εξαίρετο προσωπικό βάρδιας του Παιδαγωγικού Θεραπευτικού Κέντρου, για την αφοσίωση και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν και για την επιτυχία της δράσης. Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο το σπιράλ παρακολουθεί τις εξελίξεις στα διοικητικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν τη «Μέριμνα», ενημερώνεται διαρκώς από το Διοικητικό Συμβούλιο για τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει τελευταία, ανησυχεί και επιφυλάσσεται να θέσει τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιλαμβανόμενο τις ευθύνες της δημοτικής αρχής ως εποπτεύουσας αρχής του ιδρύματος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις