Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά- Πότε θα ξέρουμε τις τελικές ποινές

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελα...

Ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την υπόθεση μαστροπείας και κακοποίησης της ανήλικης στον Κολωνό .

 Η απόφαση του δικαστηρίου θα καθορίσει και τις τελικές ποινές που θα κληθούν να εκτίσουν καταδικασθέντες. 

Ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό και τη μαστροπεία της ανήλικης.«Είναι δικαίωση για το παιδί, είναι δικαίωση για τη δικαιοσύνη, το παιδί χάρηκε πολύ με την απόφαση, έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι δε φταίει η μαμά του και το δικαστήριο το κατάλαβε», τόνισε η δικηγόρος 12χρονης.

Το δικαστήριο καταδίκασε 16 κατηγορούμενους που πλήρωσαν για να συνευρεθούν με την ανήλική. Παράλληλα, έκρινε τον επονομαζόμενο «Μιχάλη» ένοχο για τις βαριές κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ τον αθώωσε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων. Οι τελικές ποινές θα εκφωνηθούν έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. 

Μόνο ένας δικαστής «είδε» ενοχή Μίχου για βιασμό

Δικαστές και ένορκοι δεν υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με την οποία ζητούσε να αθωωθεί ο βασικός κατηγορούμενος για τις βαρύτατες κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, κρίνοντας ότι ο Ηλίας Μίχος βίαζε το παιδί και το εξωθούσε στην πορνεία.

Όπως σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το δικαστήριο στην ουσία αρνήθηκε την πρόταση της εισαγγελέως στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα, καθώς «κονταροχτυπήθηκε» η κοινή λογική και οι αξιακοί κώδικες με το αυστηρό γράμμα του νόμου.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος, η απόφαση για τον βιασμό ήταν 5-2. Αυτό σημαίνει ότι τέσσερις ένορκοι είπαν ότι ο Ηλίας Μίχος είναι βιαστής και ο μαστροπός του 12χρονου κοριτσιού, ενώ μόνο ένας στους τρεις δικαστές έκρινε ότι ο Ηλίας Μίχος είναι ένοχος. Οι υπόλοιποι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως που ανέφερε ότι ο 55χρονος είναι αθώος για βιασμό.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε γιατί όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αποφάσισαν με βάση τον αξιακό τους κώδικα και την κοινή λογική ότι τα 12χρονα παιδιά δεν συνάπτουν σχέση με 55χρονους, αλλά βιάζονται.

Νέα μάχη στο Εφετείο

Θεωρείται βέβαιο ότι η δίκη θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι καταδικασθέντες και ενδεχομένως και η εισαγγελία θα ασκήσουν έφεση. Εκτός από τη δίκη στο Εφετείο υπάρχει ένα ακόμα ανοιχτό δικαστικό μέτωπο για την ίδια υπόθεση. Εκκρεμεί μία δεύτερη δικογραφία με άλλους εννέα «πελάτες», τους οποίους η ανήλικη αναγνώρισε σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού η έρευνα για τους 26 πρώτους εμπλεκόμενους είχε προχωρήσει αρκετά. Μόλις κλείσει η δεύτερη ανάκριση, θα αποφασιστεί ποιοι από αυτούς θα παραπεμφθούν σε δίκη.

 

Πηγή:ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις