Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαζόμενοι Αγίου Ανδρέα: Aντίθετοι στα απογευματινά Χειρουργεία- Στην Πάτρα την Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Εργαζόμενοι Αγίου Ανδρέα: Aντίθετοι στα ...

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Την αντίθεσή του στα απογευματινά επι πληρωμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικου Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου πραγματοποιούν γενική συνέλευση παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιπποκράτης αναφέρει:

Αύριο Πέμπτη 21/3/2024 στις 10:30πμ στον 1ο όροφο του Ταχυρρύθμου, μετά από απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με την παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Γιαννάκου Μιχάλη, με κυρίαρχα θέματα τα απογευματινά χειρουργεία και τις  ελλείψεις προσωπικού.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα απογευματινά χειρουργεία γιατί καταργείται ουσιαστικά η θεμελιώδης αρχή του ΕΣΥ, που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.Η κατάσταση στο χώρο του Νοσοκομείου όπως διαμορφώνεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους επιδεινώνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει ΚΟΚΚΙΝΟ: 2 Νοσηλεύτριες για 35 ασθενείς σε Παθολογική κλινική, 1 Νοσηλεύτρια για 15 ασθενείς σε κλινική χειρουργικού τομέα, είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν την τεράστια έλλειψη προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.Για να γλιτώσουν από τις εξαντλητικές – εξουθενωτικές βάρδιες, οδηγούνται συναδέλφισσες σε άδειες ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!!

Τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι το μέτρο που θα δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, απεναντίας θα τα οξύνει. Συγκεκριμένα, ο τομέας που στενάζει είναι ο Παθολογικός τη στιγμή που σε μόνιμη βάση το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη Παθολογική κλινική νοσηλεύοντας 25 τουλάχιστον ασθενείς και επιπλέον έχουμε διασπορά 50 με 60 εισαγωγές παθολογικών περιστατικών σε όλες τις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου μας. . Άρα η ως άνω πρακτική θα επιφέρει συρρίκνωση του Παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου μας.

Όσον αφορα τη λειτουργία των  απογευματινών χειρουργείων να τονίσουμε  ότι  το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής και το χρόνο  που απαιτείται για να  χειρουργηθούν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας  είναι μηδαμινός  γιατί  οι εργαζόμενοι στα χειρουργεία υπερβάλουν εαυτό,χωρίς να τους έχει αναγνωριστεί αυτή η προσπάθεια καθώς η λειτουργία των χειρουργείων μας στο Νοσοκομείο μας είναι ολοήμερη .Ακόμη και τώρα 1 χειρουργική αίθουσα είναι κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού, που θα μπορούσε να καλύψει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.Συγκεκριμένα σε αυτή την κλειστή χειρουργική αίθουσα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν 4 με 5 επεμβάσεις την ημέρα, 20 με 25 την εβδομάδα, 100 περίπου το μήνα, 1.200 περίπου το χρόνο.

Για τους ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, εάν πραγματικά θέλαμε  να μηδενίσουμε  τις λίστες αναμονής θα έπρεπε να ενίσχυσουμε  τα Νοσοκομεία με ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς οι ασθενείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Δημοσιονομικός χώρος τελικά υπάρχει μόνο για τους εργολάβους και τα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι για τους πολίτες και την ουσιαστική ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων;

                                                                                  

                               

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις