Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα νότια της Χαλκιδικής- Περισυνελέγη σώος ο πιλότος

φωτο αρχείου eurokinissi

φωτο αρχείου eurokinissi

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα

ΝΕΟΤΕΡΟ Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στις 15:02 και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 

Την εθνική αντιπροσωπεία ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου.

 

«Η ενημέρωση είναι από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29, Μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+, της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγα Μάχης, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας. Στην περιοχή επιχείρησαν ένα ελικόπτερο SUPER PUMA από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113 ΠΜ. Ο πιλότος έχει διασωθεί», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

 

 

ΜΕΟΤΕΡΟ  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί και εντοπίστηκε σώος. Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 έπεσε στη νήσο των Σποράδων που ονομάζεται «Ψαθούρα», κοντά στην Αλόννησο, όπως έγινε γνωστό στις 13.30.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες ότι ο πιλότος του F-16 που έπεσε κοντά στην Αλόννησο, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος. Κοντά στο σημείο της πτώσης αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα αλεξίπτωτο…

Αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα από τη Λήμνο, για να ξεκινήσουν έρευνες εντοπισμού του. Πολύ γρήγορα έγινε γνωστό ότι ο πιλότος εντοπίστηκε σώος.

Η ανακοίνωση του  Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρει για την πτώση του F16

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε  εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή.

Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL- 415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά πολλά στοιχεία, υπάρχουν πληροφορίες για πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 στη νήσο Ψαθούρα, Νότια της Χαλκιδικής.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος, καθώς κοντά στο σημείο αυτόπτες μάρτυρες είδαν αλεξίπτωτο κοντά στο σημείο της πτώσης.

Έχει σηκωθεί ελικόπτερο Σούπερ Πούμα από τη Λήμνο, για να ξεκινήσουν έρευνες εντοπισμού του.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις