Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, στη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για παραίτηση του Όθ...

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή του από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει ο Οθων Ηλιόπουλος, με την πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου να παίρνει τη θέση του. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος είχε αναφερθεί στο παρελθόν στον φόρτο εργασίας του ο οποίος, όπως είχε πει, «αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω τι αφήνω και, όσο περνά ο καιρός, συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ». 

 Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε δημοσιεύσει πως φέρεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε ζητήσει «αυστηρή στεγανοποίηση» ανάμεσα στις δύο ιδιότητες που κατέχει ο κ. Ηλιόπουλος, όπως κάνει και με καθηγητές εκλεγμένους στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, το θέμα περί ενδεχόμενης παραίτησης Ηλιόπουλου είχε ανοίξει από την πρώτη ημέρα της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη. Τότε οι συζητήσεις αφορούσαν την πιθανότητα ο –επίσης υποψήφιος με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης προερχόμενος από την ομογένεια– κ. Κασσελάκης να εξασφαλίσει την παρουσία του στα έδρανα της Βουλής. 

Ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης, πάντως, σε συνέντευξή του χθες στο Mega απάντησε αρνητικά στο σενάριο να βρεθεί είτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο είτε στην Ευρωβουλή. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου, είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έως τις εκλογές του Ιουνίου του 2023. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις