Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ψητές πατάτες στο φούρνο με φέτα

Πηγή φωτογραφίας: markus-winkler/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: markus-winkler/unsplash

Ένα απίστευτα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Οι ψητές πατάτες αποτελούν ένα διαχρονικό συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο, μπορείτε να τις απογειώσετε με την προσθήκη λαχταριστής φέτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.

Συνταγή για σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι

Μία συνταγή με πλά υλικά και απίστευτη γεύση!

Υλικά

 2/3 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1,5 κιλό πατάτες (περίπου 6 μεσαίες), κομμένες σε 8 φέτες η κάθε μία
3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα

Αυτές είναι οι καλύτερες τηγανητές πατάτες που έχουν φτιαχτεί

Οδηγίες

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

  • Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύστε τις με το μείγμα νερού και λαδιού.
  • Ψήστε τις πατάτες για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  • Πασπαλίστε τις ψητές πατάτες με την τριμμένη φέτα και απολαύστε!

Συμβουλές:

Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αποξηραμένο θυμάρι ή λίγη πάπρικα.
Αν δεν έχετε φρέσκια ρίγανη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Για πιο τραγανές πατάτες, μπορείτε να τις στεγνώσετε καλά με απορροφητικό χαρτί πριν τις βάλετε στο φούρνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life