Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Φοβεροί οι "μπέμπηδες" του Ολυμπιακού άλωσαν με 3-1 την Μπάγερν στο Μόναχο

Φοβεροί οι "μπέμπηδες" του Ολυ...

Θρυλική πρόκριση στους "4" της Ευρώπης

Μετά την Ίντερ και τη Λανς, ούτε η Μπάγερν δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος τιμώρησε κάθε λάθος των Βαυαρών, άλωσε το Μόναχο ισοπεδώνοντάς τους με 1-3 και πήρε τη σπουδαία πρόκριση για το Final Four του UEFA Youth League, δηλαδή το Τσάμπιονς Λιγκ κάτω των 19 ετών.

Φοβερός ο Ολυμπιακός πέτυχε την 7η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στο 10ο κατά σειρά Youth League, αφού είχε νικήσει κατά αειρά την Λέτσε 3-1 και 3-1, την Καμπάλα 3-0 και 4-0, την Ιντερ 6-5 στα πέναλτι (0-0 κ.ά.) και την Λανς 4-2 στα πέναλτι (2-2 κ.ά.). Επτά ματς, επτά νίκες με 18-6 γολ (και 10-7 επιπλέον πέναλτι)!!

Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου συνέχισαν να γράφουν ιστορία, αφού αυτή είναι η κορυφαία πορεία ελληνικής ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, διευρύνοντας το δικό τους ρεκόρ του, που μέχρι πρότινος ήταν στους "8".

Από την αρχή του ματς, οι ερυθρόλευκοι ήταν το αφεντικό και με τρία γκολ στο πρώτο μέρος καθάρισαν την πρόκριση σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα και έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από ωραία μπαλιά του Κωστούλα, ο Πνευμονίδης σούταρε, με τον Σμιτ να αποκρούει και να κρατάει το 0-0.

 
Η Μπάγερν απάντησε στο 15', με τον Κούσι - Ασάρε να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Σίνα, να κάνει το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση.

 
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους Βαυαρούς να σηκώσουν κεφάλι και σε λιγότερο από 10 λεπτά πανηγύρισε τρία τέρματα.

Η ασφυκτική πίεση των Πειραιωτών απέδωσε και στο στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης βρήκαν δίχτυα μετά από λάθος του Σίνα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μουζακίτης κι έκανε το 0-1 με ωραίο σουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παπακανέλλος με ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε δύο αντιπάλους από τα αριστερά και με εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια θέση νίκησε τον Σμίτ για το 0-2.

Αυτό ήταν το ζέσταμα των ερυθρολεύκων, οι οποίοι στο 40' πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τον Μπάμπη Κωστούλα με σουτ έξω από την περιοχή να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με ένα μεγάλο προβάδισμα τριών τερμάτων.

Η Μπάγερν μείωσε το σκορ στο 63', με τον Σίνα να αποκρούει τη βολίδα του Ζβόναρεκ και τον Ράμσακ να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει από κοντά.

Οι Βαυαροί απείλησαν εκ νέου στο 64', αλλά η κεφαλιά του Ζβόναρεκ αυτή τη φορά κατέληξε στο δοκάρι. Η Μπάγερν δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να φεύγουν με την πρόκριση.

 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Σμιτ,Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46' Ενκιλί), Αζνού (46' Λισίνα), Ράμσακ, Κούσι - Ασάρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας (90' Γατόπουλος), Αλαφάκης (90' Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67' Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78' Δάμα), Χ. Κωστούλας.

 

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στους "8" του Youth League
Μπάγερν - Ολυμπιακός 1-3
12/03 19:00 Ναντ - Κοπεγχάγη 3-3 (5-4 πεν.)
13/03 17:00 Μίλαν - Ρεάλ
13/03 19:00 Μάιντς - Πόρτο

Το μονοπάτι προς τον τελικό
Ημιτελικά: 19 Απριλίου - Νιόν

Ολυμπιακός - Ναντ
Μίλαν / Ρεάλ - Μάιντς / Πόρτο
Τελικός: 22 Απριλίου - Νιόν

 

Αθλητικές ειδήσεις Τώρα

Άρεσαν οι μικροί κολυμβητές του Αίολου Αγυιάς Πάτρας

Εθνική Παίδων: Αντίο με νέα ήττα στην Πάτρα

Και πάλι "κλειστόν λόγω βροχής" το κλειστό Γυμναστήριο "Κ. Πετρόπουλος" στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports