Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά στις Ελληνικές αίθουσες "Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας" των 9 Όσκαρ - Από 7/3 και στην Πάτρα

Ξανά στις Ελληνικές αίθουσες "Ο Τελ...
Μαρτάτος Tάκης

Το αριστουργηματικό φιλμ του σπουδαίου σκηνοθέτη Bernardo Bertolucci ξαναβγαίνει από την εταιρεία Feelgood σε remastered 4k έκδοση

Αν δεν έχετε δει την αριστουργηματική ταινία του αξέχαστου Ιταλικής καταγωγής σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας – The Last Emperor» που είχε θριαμβεύσει στην απονομή των Όσκαρ το 1988, θα χαρείτε καθώς το φιλμ επανακυκλοφορεί σε remastered 4k έκδοση.

Πρόκειται για μία ταινία που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της φιλμογραφίας του Bernardo Bertolucci όπου, μέσα από την αυτοβιογραφία του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας, παρακολουθούμε την ταραχώδη ιστορία της Κίνας από τις αρχές 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του ’80. Το υπέροχο αυτό όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας διανομής Feelgood, κυκλοφορεί σε 4Κ επανέκδοση για να την απολαύσουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη οι νέες γενιές και να ξαναζήσουν τη μαγεία της οι παλαιότεροι.

Στην Πάτρα να θυμίσουμε πως η ταινία είχε προβληθεί στο σινέ Ιντεάλ που λειτουργούσε στο κάτω μέρος της Αγίου Νικολάου.

Η επική ματιά στο βίο του τελευταίου μονάρχη της Κίνας κέρδισε, το 1988, 9 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Πρωτότυπης Μουσικής για το υπέροχο μουσικό σκορ του Ρουίτσι Σακαμότο και του Ντέιβιντ Μπερν, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών, και Ήχου) και έγινε μία από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες του θεσμού. Συνολικά η ταινία απέσπασε 40 ακόμα κινηματογραφικά βραβεία -μεταξύ των οποίων- BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, Γαλλικά βραβεία Σεζάρ και Βραβεία Ενώσεων Κριτικών.

Σκηνοθεσία: Bernardo Bertolucci.

Πρωταγωνιστούν οι: John Lone, Joan Chen, Peter O’Toole (Λώρενς της Αραβίας).

Διάρκεια: 163 λεπτά.

Η ταινία θα βγει για περιορισμένες προβολές και απ’ όσο είδαμε, θα παιχθεί και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture