Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Απόψε μιλά η Ευγενία Αρβανίτη-Παλαιολόγου για τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη

Πάτρα: Απόψε μιλά η Ευγενία Αρβανίτη-Παλ...
Μαρτάτος Tάκης

Στις 19.00 στο Φιλολογικό Βραδινό στην όμορφη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» έχουν προσκαλέσει απόψε Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 να μιλήσει στο Φιλολογικό Βραδινό στις 19.00 την συμπολίτισσα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ευγενία Αρβανίτη-Παλαιολόγου.

Στην όμορφη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου πλησίον της Κολοκοτρώνη, στην Πάτρα, η Ευγενία Αρβανίτη-Παλαιολόγου Φιλόλογος, Συγγραφέας θα μιλήσει με θέμα:

«Τάσος Λειβαδίτης, ο ποιητής του πόνου και της ελπίδας».

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών, Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης, λογοτέχνης και νομικός.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ο Αναστάσιος-Παντελεήμων (Τάσος) Λειβαδίτης υπήρξε ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής, από τους σπουδαιότερους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1922, στην Αθήνα και μεγάλωσε στην γειτονιά του Μεταξουργείου. Πέθανε στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου 1988. Αξίζει να σημειωθεί πως καταγόταν από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας, από την πλευρά του πατέρα του, Λύσανδρου Λειβαδίτη που ήταν έμπορος. Όπως διαβάσαμε στο www.sansimera.gr, αδελφός του Τάσου Λειβαδίτη ήταν ο κωμικός ηθοποιός Αλέκος Λειβαδίτης (1914-1980), που διέπρεψε στην επιθεώρηση και ανιψιός του ο επίσης γνωστός ηθοποιός Θάνος Λειβαδίτης (1934-2005), που είχε παίξει σε τηλεοπτικές σειρές και στο θέατρο.

Στίχοι του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη έχουν μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη («Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Σαββατόβραδο», «Δραπετσώνα», κ.α), τον Μάνο Λοΐζο, τον Στέλιο Βαμβακάρη, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Γιώργο Τσαγκάρη και άλλους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες.

Η κ. Ευγενία Αρβανίτη.

Η κ. Ευγενία Αρβανίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture