Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η πρώτη σειρά queer αισθηματικής λογοτεχνίας είναι γεγονός- Ο Χάρης Νικολακάκης έκανε το βήμα να την εκδώσει και μιλάει στο thebest

Η πρώτη σειρά queer αισθηματικής λογοτεχ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μια τρυφερή ιστορία αγάπης, ενηλικίωσης και αποδοχής του αληθινού μας εαυτού...

Στην έκδοση της πρώτης σειράς αισθηματικής λογοτεχνίας με πρωταγωνιστές queer ήρωες προχώρησαν οι εκδόσεις Bell με το πρώτο βιβλίο στην κατηγορία eros pride να έχει κυκλοφορήσει από τις 14 Φεβρουαρίου.  

Το «Α στον έρωτα» είναι μία ιστορία του Γιώργου Αγγελίδη ο οποίος αποφάσισε να βγει από τα γνώριμα συγγραφικά του μονοπάτια και να χαρίσει «μια τρυφερή ιστορία αγάπης, ενηλικίωσης και αποδοχής του αληθινού μας εαυτού».

Στην πρώτη ιστορία της σειράς, ο Ορέστης είναι ερωτευμένος με τον Σπύρο από τη μέρα που τον γνώρισε. Υπάρχουν μονάχα δύο προβλήματα: είναι ο αδερφός του κολλητού του και είναι στρέιτ, περιτριγυρισμένος διαρκώς από κοπέλες.  Ξεκινώντας τη Β’ λυκείου, ο Ορέστης αποφασίζει να ξεπεράσει τις πληγές του παρελθόντος, μα και αυτόν τον ατελέσφορο έρωτα. Έτσι, ανοίγει μια από εκείνες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν όλοι, με την ελπίδα να γνωρίσει την αγάπη. Αυτό που δεν περιμένει ποτέ είναι πως εκεί θα γνωρίσει τον BlackVelvet –και σε μια απρόσμενη τροπή της μοίρας θα συνειδητοποιήσει πως δεν είναι άλλος απ’ τον Σπύρο! Ο έρωτάς τους αρχίζει να δυναμώνει διαδικτυακά, υπό την προστασία της ανωνυμίας, ώσπου θα κληθούν και οι δύο να αντιμετωπίσουν την αλήθεια…

«Ο Γιώργος Αγγελίδης είναι ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που κάνει τέτοιο. Μέχρι πρότινος έγραφε θρίλερ και ιστορίες φαντασίας. Αρχικά δεν ήθελε και δεν πίστευε ότι μπορεί να το κάνει» λέει ο εκδότης των Bell, Χάρης Νικολάκης που πήρε την «μεγάλη απόφαση» να ανοίξει πρώτος το κεφάλαιο αυτού του είδους βιβλίου.

 

 

 

Το βιβλίο ανοίγει ένα παράθυρο στο μυαλό ενός παιδιού που συνειδητοποιεί ποιος είναι και αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά του.

Πώς αποφασίσατε να εκδώσετέ μία τέτοια σειρά και πώς προέκυψε το πρώτο βιβλίο;

Ήταν κάτι που σκεφτόμουν αρκετό καιρό. Δεν υπήρχε αντίστοιχο υλικό. Έγινε μία συζήτηση με την Έλενα Αντωνίου που είναι συγγραφέας αισθηματικών βιβλίων ώσπου ο Γιώργος Αγγελίδης το όνομα του οποίου αποτελεί εγγύηση, έκανε το βήμα. Ενθουσιάστηκα.

Όταν διάβασα και έκλεισα το βιβλίο ένιωσα ότι πρέπει να εκδοθεί. Ήταν ένα ρίσκο ίσως καθώς και σε εμπορικό επίπεδο θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ανταπόκριση και η επιτυχία ήταν κάτι αβέβαιο. Στο εξωτερικό κυκλοφορούν πολλά τέτοια βιβλία που πραγματεύονται αυτό το θέμα, ωστόσο στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πήραμε την απόφαση όμως και ξεκινήσαμε αυτή τη σειρά με το πρώτο βιβλίο να υπάρχει στα περίπτερα με μορφή Αρλεκιν τα οποία γνωρίζουμε από παλιά. Η τιμή είναι προσιτή ενώ και το μέγεθος είναι pocket size.  

Σκοπός είναι αυτό το βιβλίο να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, σε κάθε χωριό και γωνιά της Ελλάδας καθώς μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να βρει τη δύναμη να αποδεχθεί τον εαυτό του και τους γύρω του επίσης να τον καταλάβουν.

Τι κάνει αυτή την ιστορία να ξεχωρίζει;

Είναι μία ευαίσθητη και τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και αφύπνισης με αυτοβιογραφικά στοιχεία. Μία καλογραμμένη ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από τον καθένα, ανεξάρτητα από τις επιλογές του, καθώς ανοίγει ένα παράθυρο στο μυαλό ενός παιδιού που συνειδητοποιεί ποιος είναι και αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά του. Ο αναγνώστης ακολουθεί τις ανησυχίες, τους φόβους του, τις ενοχές του.

Αξίζει λοιπόν να διαβαστεί από όλους γιατί ο καθένας μπορεί να είναι και φίλος και συγγενής και στο περίγυρο γενικά ενός παιδιού που βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Διαβάζοντας το βιβλίο θα μπει κατά κάποιον τρόπο στον κόσμο του και θα καταλάβει πολλά έτσι ώστε τελικά κάποιος που είναι διαφορετικός να μη νιώθει μόνος.

Ποια είναι η ανταπόκριση και τα σχόλια στα social media;

Στα social media το 80% των αντιδράσεων ήταν θετικές, ιδιαίτερα από τη νεότερη γενιά που έχει και μία προοδευτική εικόνα για την σεξουαλικότητα και είναι πιο «ανοιχτή». Υπάρχει μία αλλαγή θα έλεγα βλέποντας ότι αγκάλιασαν ένθερμα αυτή την κίνηση. Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά. Πολλές φορές όταν ακούω ανθρώπους που έχουν παιδιά να βγάζουν χολή αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να έχουν τέτοιους γονείς, ειδικά όταν τα ίδια έχουν μία διαφορετικότητα που την ανακαλύπτουν

Έτοιμοι για το επόμενο βιβλίο;

Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο της σειράς, πάλι με την υπογραφή του Γιώργου Αγγελίδη. Πλέον φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους συγγραφείς γι΄ αυτό το είδος.

 

*Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Πολιτισμού και του Κινηματογράφου. Η τριλογία fantasy Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού (2015-2017) ήταν το πρώτο του λογοτεχνικό έργο. Το 2017, υπέγραψε το σενάριο της δημοφιλούς παράστασης Δικός Σου, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards. Το 2018, το μικρού μήκους σενάριό του Cicada εκδόθηκε στο Χόλιγουντ και απέσπασε σειρά βραβείων και διακρίσεων (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Μικρού Μήκους και Βραβείο Courage & Fortitude στο Fresh Voices Screenplay Competition 2018-2019, Επίσημη Επιλογή στο Orlando Film Festival 2019 κ.ά.). Το 2020 εκδόθηκε στο Λος Άντζελες το σενάριό του Stigma, ενώ κυκλοφόρησε online η ταινία μικρού μήκους Morosis. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα λογοτεχνικών συλλογών. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνικών βιβλίων και παιδικών τηλεοπτικών σειρών και ως επιμελητής στον ιστότοπο Will o’Wisps. Συνεργάζεται εθελοντικά με τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα της Κιβωτού του Κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture